imagefp5Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Aktuelt

HillerødByfest 2017 01

Tabubrydning og menneskekæde til byfesten

Her kan du læse, hvordan forskellige lokale foreninger vil være til stede og deltage i Hillerød Slotssø Byfest, der løber af stablen den 9.-11. juni:

Under hele byfesten vil der på Posen være et telt, hvor de de sociale foreninger kan være til stede og tale med folk, der kommer forbi.

Sociale foreninger bryder tabuer

Talebobler Livet lilleLørdag den 10. juni kl. 12-15 holder en række sociale foreninger i samarbejde med Hillerød Kommune et tabubrydnings-arrangement i det store telt og på den store scene på Posen.

Gennem debat og humor vil repræsentanter fra de sociale foreninger og publikum i bedste folkemødestil drøfte – og bryde – de tabuer, som foreningerne har sat på dagsordenen. Hvis man har lyst til og mod på at være med i debatten, kan man gøre det ved at indtage et ledigt sæde på scenen. Således skifter debat-panelet undervejs.

Sebastian Dorset, der er kendt som standupkomiker, forfatter og foredragsholder vil med sin lune humor styre debatten.

Talebobler Handicap lille

Mathilde Falch, der er sangerinde og sangskriver med tre albums og en EP bag sig, afslutter arrangementet med musik på scenen. Mathilde kender til at bryde tabuer – både i sit eget liv og som ambassadør for SIND.

Repræsentanter fra Danske Handicaporganisationer (DH) Hillerød Afd., ADHD Foreningen Nordsjælland, Danske Seniorer, Bisiddergruppen Nordsjælland, Colitis-Crohn Foreningen Nordsjælland, Hjerteforeningen Hillerød, SIND Hillerød/Allerød, Ung til Ung, Alzheimerforeningen Hillerød Lokalforening, DFUNK, Center for Mindfulness, KOM Med!, Frivilligcenter Hillerød og Hillerød Kommune står bag arrangementet.

Onsdag d. 26. april var der informationsmøde om tabubrydningsarrangementet. Du kan se slides fra informationsmødet her.

Hillerød Står Sammen

Under overskriften 'Hillerød Står Sammen' vil der blive dannet en kæmpe menneskekæde rundt om Hillerød Slotssø som symbol på sammenholdet og fællesskabet i Hillerød. Begivenheden vil blive fotograferet via drone.

Afslutningen på arrangementet markeres med en melodi spillet af Frederiksborgs Slots klokkespil, hvorefter der vil blive sendt brevduer til vejrs.

Det foregår søndag den 11. juni kl. 14:45-15:45 på Posen – kom gerne i god tid. De første 2500 deltagere, der kommer, vil få et certifikat for deltagelse.

Alle er meget velkomne, til at deltage i menneskekæden. Hvis man kan samle 10 eller flere personer, kan man på dette link tilmelde sig som gruppe og få gruppens navn i avisen sammen med et af de billeder, der bliver taget af dronen.

Hillerød Står Sammen er arrangeret af ADHD-foreningen Nordsjælland, HSI (Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger) og BUS-Hillerød (spejdere og FDF).

 


Samtalegruppe for brystkræftpatienter

kræftens bekæmpelse logoKræftrådgivningen i Hillerød opretter en samtalegruppe for brystkræftpatienter i alderen 40 og 65 år. Gruppen mødes første gang torsdag 10. september og derefter hver anden torsdag til og med 19. november i tiden kl. 19.00 til 21.00 i rådgivnngen Østergade 14, 1.

Er du godt i gang med eller har du afsluttet et behandlingsforløb, vil du i gruppen få mulighed for at dele erfaringer, tanker, følelser, glæder og bekymringer med andre brystkræftpatienter.

Der tages udgangspunkt i det, du er optaget af her og nu og sammen forsøger vi at hjælpe hinanden med at få ny inspiration og ressourcer i forhold til den ændrede livssituation.

Emnerne kunne være:

  •  Hvad er meningen med mit liv nu?
  •  Tør jeg leve livet?
  •  Arbejdslivet - hvad med det?
  •  Træthed og andre følger der kan udfordre dagligdagen.
  •  Samlivet med familien.
  •  Hvordan kan jeg finde fodfæste i det forandrede liv?

Erfaringen viser, at det har en særlig værdi at tale med andre, der er i en lignende situation.

Tilmelding til gruppen sker ved henvendelse til Kræftrådgivningen i Hillerød på e-mail: hillerod@cancer.dk eller telefon 70 20 26 58.

Der er plads til 6-8 deltagere i gruppen.

Vi vil i løbet af mødet byde på te og kaffe.

Gruppen ledes af to frivillige gruppeledere, Lotte Brander og Merete Faurskov, som begge har personlige erfaringer med brystkræft.

 

Foredrag

Tirsdag 15. september kl  18.30-20.30 arrangerer Brystkræftgruppeni Nordsjælland foredrag, hvor mor og datter som henholdsvis brystkræftpatient og pårørende fortæller om at blive ramt af brystkræft.

Selv om det har været grænseoverskridende, vil de gerne dele den gode historie ved at fortælle om deres på sin vis meget private oplevelser med, hvor stærk sygdommen har været med til at gøre dem. Ved tidligere lejligheder har de mærket stor interesse for den personlige fortælling om deres positive oplevelser, og de har med deres foredrag fået en overvældende feedback, når de har været med til at nedbryde tabuet om det følelsesmæssige ved, at én i familien får en kræftdiagnose.

Oplægget omhandler moderens rolle som kræftpatient herunder, hvilke tanker man gør sig ved diagnosen, ventetiden, operation og behandlinger med kemo- og stråleterapi. Derefter holder datteren et oplæg om rollen som pårørende, hvor hun fortæller om, hvilke tanker man gør sig om angsten og om frygten for kræft – genetisk rådgivning, samt hvordan ens omverden reagerer på diagnosen.

Der vil der være mulighed for spørgsmål over en kop kaffe / the.

Tilmelding: e-mail: hillerod@cancer.dk eller telefon 70 20 26 58

 

Tirsdag 6. oktober kl, 18.30 . 20.30 hedder foredraget "Senfølger efter kræft - Sådan kommer du videre".

Forfatteren til bogen med denne titel, Josina Bergsøe, vil med både humor og kant meget underholdende tage udgangspunkt i ikke kun egne men også andres i bogen beskrevne erfaringer, og vil tale om det, der fylder rigtig meget for os "kræftoverlevere"; nemlig SENFØLGER.

Der er megen uvidenhed om problemerne - og ligeså fordomme, og hun vil gerne prøve at punktere disse, idet hun med bogen gerne vil have synliggjort de mange forskelligartede gener, som senfølger indbefatter. Josina Bergsøe, der er er meget ærlig, direkte og inspirerende, vil også komme med forslag til, hvad man evt. selv kan gøre for at komme videre her i livet.

Hun ligesom sin søster, Josephine Bergsøe, i 2010 konstateret brystkræft, og de har tidligere sammen skrevet bogen: "Tabuknuseren". Nu har Josina skrevet denne bog, da hun ønsker at give håb til de mange, der lider af senfølger, for de skal vide, at de bestemt ikke er alene om at have det, som de har det.

"Der skal fokus på, at vi ikke er hypokondere eller skøre, når vi giver udtryk for, at vi er helbredt for kræft, men ikke føler os som før", har hun udtalt. "Vi ønsker bare at blive set, hørt og ikke mindst hjulpet".

Tilmelding: e-mail: hillerod@cancer.dk eller telefon 70 20 26 58.