imagefp5Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Erhvervsledere i praktik

charlotte breinholt BiogeIdec i grønnegadecentetFor første gang i år tilbød frivilligcentret praktik for erhvervsledere, og fire lokale ledere var i praktik i Hillerød. En af dem var Associate Director Environment, Health, Safety and Sustainability Affairs hos Biogen Idec Charlotte Breinholt, der deltog som praktikant i GrønnegadeCenteret: 

"Det er altid inspirerende at komme ud og opleve en anden arbejdsplads. På GrønnegadeCenteret særligt hvordan toenhalv ansat og 140 frivillige kan få så meget ud af lidt. Fantastisk organiseret og med brugerne i fokus. En del af aktiviteterne er jo at drive det i sig selv (nogle har måske ikke interesse i at sy – men i at være med til at drive cafeen eller gøre rent).

At få kontakten til Grønnegadecenteret  kan betyde, at vi måske kan hjælpe hinanden fremover (vi har måske overskudsmøbler – centeret har måske mødelokale vi kan leje?) Desuden fik jeg inspiration til, hvordan man kan motivere mennesker – på en arbejdsplads får medarbejderne løn for at komme – frivillige skal motiveres til at komme uden løn.

Organiseringen fungerede godt. Jeg fik sent muligheden for at deltage, så det var super, at GrønnegadeCenteret var så fleksible med kort varsel.

Generelt: Fortsæt endelig – få så mange ud som muligt, så vi kan blive klogere på hinanden, finde samarbejdsmuligheder og udvide vores netværk!"

 

Centerleder Bente Most var også rigtig glad for at have besøg af Charlotte Breinholt:

”Det var en god oplevelse at møde erhvervslivet på vores hjemmebane og således få mulighed for at vise, hvor “det grå guld” går hen, når det forlader arbejdsmarkedet. Samtidig var det spændende at få indsigt Charlotte Breinholt og Biogen Idecs arbejdsmetoder i arbejdsmiljø på virksomheden”.

På baggrund af erhvervslederpraktikken har ledelsen i Grønnegadecentret aftalt at mødes med Charlotte Breinholt.

”I Grønnegadecentret synes vi, at praktikken forløb i en konstruktiv, inspirerende og positiv atmosfære. Praktikanten var vel placeret i centrets cafe, hvor der er rig mulighed for at tale med de frivillige og medlemmerne generelt og fik desuden mulighed for at tale med bestyrelsesmedlemmer og til at få en dybere erfaringsudveksling med centerledelsen. Det var en givende og spændende oplevelse, og vi vil meget gerne have en erhvervsleder i praktik igen næste år."

 

mette winge leisner-nordeaNordeas områdedirektør i Hillerød, Mette Winge Leisner, var i praktik i Hillerød Kvindecenter:

"Det gjorde stort indtryk på mig at få kendskab til de udfordringer, som voldsramte kvinder står overfor i den situation og ikke mindst hvor svært det er for dem at komme videre ud i en liv uden vold. Det gjorde stort indtryk på mig, hvor dejlig dedikeret og engageret medarbejderne på kvindecentret er – og hvor svært det også kan være for små ”organisationer” at skulle leve op til regler og tilsyn.

Derudover fik jeg et stort indblik, refleksioner, ideer til hvordan jeg kan understøtte med at finde frivillige med økonomisk baggrund, som kan hjælpe i mange foreninger, følelsen af at kunne give noget den anden vej både ledelsesmæssigt og med hensyn til fondsmidler. Det er vigtigt at få reserveret en HEL dag."

Mette Winge Leisner savnede, at man indledningsvis fik forventningsafstemt, hvad man umiddelbart havde i tankerne, at udbyttet skulle være:

"Vi gik blot i gang, og så opstod det. Måske havde udbyttet været endnu større, hvis vi havde været lidt mere skarpe på dette. Det stod reelt lidt uklart for mig forud for praktikopholdet, hvordan det skulle forløbe og hvad målet var. De informationer jeg fik var næsten mere omstændige end nødvendigt – jeg tror det kan gøre meget mere enkelt, og måske kunne man med fordel være i praktik i mere end eet sted, hvis vi er i bedre tid."

Som led i et fremtidigt samarbejde har Mette Winge Leiser tilbudt sig som sparringspartner ved evt. ledelsesmæssige drøftelser eller til dialogmøder med voldsramte kvinder, som er på vej ud i uddannelse/arbejdslivet.