imagefp5Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Politikere i praktik

19 politikere og embedsfolk var uge 39  fra 22. september til 25. september i  praktik i nogle af Hillerøds foreninger.

søren straac i praktik 14Frivilligpraktik – et ”kik-hul” til virkeligheden

Kultur- og udviklingschef Søren Staack hjalp til med undervisning i dansk og med at orientere udlændinge om danske forhold i Sprog- og netværkscafeen i frivilligcentret. Han beskriver forløbet således:

"Endnu en gang har jeg været så privilegeret at deltage i den årlige frivilligpraktik og har haft mulighed for at få indsigt i en af de mange indsatser, som hver dag året rundt ydes af en masse engagerede frivillige ildsjæle. Hvor ville mangfoldigheden være meget mindre uden alle disse initiativer, som i hverdagen lever uden for rampelyset – men som gør så stor en forskel for så mange – både ”brugere” og de frivillige.

Efter at have været i ”boligsocial-praktik” i Kongevænget for et par år siden og at have været i Ventilen sidste år, så var det i år Sprog- og Netværkscaféen i frivilligcentret, som bød indenfor til deres ugentlige mandags-café.

Sikken en oplevelse! Fantastisk modtagelse og introduktion til caféens historie-, formål og virke:

”Sprog- og netværkscaféens formål er at fremme integration og kulturmøde gennem lektiehjælp og socialt samvær. Man kan også få hjælp til forståelse af skrivelser fra det offentlige o.l. Cafeen har åbent mandag kl. 14.00-17.30 og henvender sig især til flygtninge og familiesammenførte, der går på sprogskole”.

Bag disse få ord gemmer der sig en verden af varme, forståelse og engagement, som møder enhver, som træder inden for døren. Nogle er kommet til Danmark for ganske nylig - andre har været her i længere tid og har haft deres regelmæssige gang i Sprog- og Netværkscaféen, og andre igen er nået dertil, at de kan dele deres erfaringer med nyankomne og kan fungere som frivillige hjælpere. Det er vel det, det drejer sig om – at få hvad man selv har brug for og at yde, hvad man er i stand til – det er ikke ”kasketten man har på”, der er det væsentlige, men relationen man kan være med til at skabe.

Udfordringer, problemer og skæbner er det ikke svært at finde her – og alligevel er det smilene, glæden og trygheden i caféen, som er det mest fremherskende. Mennesker som lige skal kikke forbi og få en kop kaffe og et kram og fortælle, hvordan det går.

Der er mange historier, som gør indtryk sådan en eftermiddag.

Den enlige iranske mor, som skal have hjælp til en danskopgave om hvorvidt børn er en lykke eller en belastning, og som med begrænset dansk ordforråd skal balancere og nuancere sin besvarelse mellem disse umulige yderpositioner. Den unge somaliske mand, som skal have hjælp til en jobansøgning via internettet. Den familiesammenførte mor og datter, som efter års adskillelse skal finde hinanden og sig selv under midlertidige boligforhold. VUC-eleven som lige skal have hjælp til matematikopgaverne, inden turen går videre til fritidsjobbet. Myndighedsafgørelser som skal forklares, og ankeskrivelser som skal formuleres.

Mere end 20 cafégæster kom denne mandag eftermiddag. Mange gengangere som alle bliver kaldt ved navn af caféens frivillige værter og som får den hjælp, de kommer for at få, eller som bliver præsenteret for andre i caféen, som de kan have glæde af at tale med.

Nå, ja, så er der lige grupperne og turene, som har sit udspring fra caféen og cyklerne, som bliver skaffet og sat i stand, og som efter et lille kursus overdrages til deres nye ejere. Frihed har mange fremtrædelsesformer!

Stor tak for en dejlig eftermiddag til alle de dejlige mennesker, jeg mødte denne mandag – og til de frivillige; tak for jeres indsats – jeres betydning kan ikke overvurderes."

 

jonathan nielsen i okklubbenEt nyttigt indblik i fællesskabet

Liberal Alliances Jonathan Nielsen deltog for første gang i  Frivillig Fredag-praktik. Han besøgte OK-Klubben Hillerød, hvor han blandt andet overværede et foredrag af Danmarks første kvindelige sporvognskonduktør Magne Haakansson:

"Tak for en spændende og hyggelig mulighed for at komme i praktisk hos OK-klubben. Jeg havde en rigtig dejlig eftermiddag, hvor det blev til mange gode snakke om stort og småt, et meget interessant foredrag med en helt speciel kvinde og et nyttigt indblik i det fællesskab og det nærvær, som OK-klubben skaber for mange ældre i Hillerød og omegn. Jeg fik fra praktikken et rigtig godt indtryk af det arbejde, de frivillige i OK-klubben gør, og jeg følte mig i det hele taget meget velkommen.

Foredragsholderen Magna Haakansson satte gennem sit spændende og banebrydende liv mange relevante tanker i gang hos os tilhørerne. Jeg måtte bare have en ”selfie” til facebook.

Nu er det første gang, jeg har været med, men jeg synes måske navnet Frivillig Fredag-praktik var lidt forvirrende. Fordi det hedder frivillig fredag, troede jeg, at praktikken skulle ligge fredag, så det var denne dag, jeg havde taget fri fra arbejde for at komme i praktik. Det var først på et meget sent tidspunk,t det gik op for mig, at jeg skulle have rykket rundt på mine aftaler for at kunne få det til at gå op. Derfor blot en lille bøn om, at det er lidt mere klart, præcis hvornår man skal booke tid til hvad."

 

 

 

 

 

   

Styrk din krop er win-win

Hanne Kirkegaard Olesen fra Venstre prøvede kræfter med Styrk din krop:

"Sikke et fantastisk projekt. Fem steder i kommunen har ældre mulighed for at deltage i ”styrk din krop” – det takker mere end 200 ældre ja til, og de får sved på panden.

I frivillig-praktik deltog jeg under kyndig ledelse af Kirsten Dalgaard, i tirsdagens ”styrk din krop” i det tidligere dagcenter ved Ålholmhjemmet.

En imponerende indsats ydes af frivillige, som således her leder holdet på ca. 30 ældre, der alle har fået det bedre ved at deltage i programmet. Det skal lige siges, at det ikke bare er hyggegymnastik der er på programmet, nej alle muskelgrupper røres og udfordres. Flere af deltagerne kunne berette om, at nu tog det kortere tid at gå til Netto, andre har fået større bevægelighed, og alle uden undtagelse kunne bekræfte, at det at træne sammen gør en kæmpe forskel.

Det viser sig, at der er venteliste for at komme med i ”styrk din krop” – hvor er det positivt, at så mange ældre ønsker at træne, øge deres velbefindende og blive sundere i længere tid, hvor er det positivt, at frivillige stiller op, så derfor skal vi også fortsat gøre vores yderste for at finde egnede lokaler til STYRK DIN KROP og dermed sikre projektet fremadrettet."

 

tinne simonsenSamarbejdspartner i nye sammenhænge

Udviklingskonsulent i Kultur og Udvikling,Tinne Simonsen, tilbragte en dag i GrønnegadeCenteret:

"Det største indtryk var at opleve den gode stemning, møde glade brugere og høre deres fortællinger, hvor meget GrønnegadeCenteret har betydet/betyder for deres trivsel og livglæde.

Jeg fik et godt indblik i, hvordan centeret er organiseret, hvordan man sørger for at fremelske en kultur, hvor der rart at være, og hvor det er nemt at tage initiativ, starte noget nyt og blive frivillig.

Der er allerede et godt samarbejde mellem kommunen og GrønnegadeCenteret, men det vil helt sikkert være mere nærliggende for mig at tænke på GrønnegadCenteret som samarbejdspartner i nye sammenhænge fremover, efter jeg har været der.

Det var en fint praktikforløb, men det var lidt ærgerligt, at centerlederen ikke var der. Man kunne måske have lagt praktikken ugen før eller ugen efter, så hun havde været der.

Forløbet var godt organiseret. Måske kunne man lave noget smart og spare noget tid ved, at praktikkataloget er online og ”interaktivt”, så man tilmelder sig direkte på nettet?"

 

anne bregenovEn oplevelse af engagement

Anne Bregenov-Larsen, udviklingskonsulent i Fællessektionen Ældre og Sundhed var hos Røde Kors:

"Den bedste oplevelse af praktikforløbet var den samlede oplevelse af engagement, medmenneskelighed, handlekraft og så den stemning som herskede blandt de frivillige (og så formanden for Røde Kors.)

Praktikforløbet var meget professionelt planlagt og med meget fin veksling mellem at tale med de frivillige og selv prøve noget. 

I fremtiden skal vi skal  og tale om, hvordan vi kan få flere besøgsvenner. Og mon ikke vi kan finde på andre ting. Dejligt i hvert fald at få tid til fordybelse mm."

 

 

susanne lorentzenFokus på at gøre en forskel

Frivilligcentret havde afdelingschef Susanne Lorentzen, Borger- og Socialservice i Hillerød Kommune som praktikant:

"Det største indtryk ved praktikforløbet var klart at møde både frivillige og medarbejdere, der alle var fantastisk optagede og fokuserede på at ville gøre en forskel for borgerne.

Måske kunne deltagelse i aktiviteter eller møde med nogle borgere, der kommer i frivilligcentret gøre, at man får mere ud af praktikforløbet.

Praktikforløbet gav helt bestemt anledning til mulige fremtidige samarbejde. For eksempel ideen om, at vi med gavn godt kunne invitere frivillige med til kurser og temamøder."

 

 

 

 

 

Udvidet horisont

Hillerød Amennyttige Boligselskab havde Venstres Thomas Elong som praktikant:

"Det var meget positivt at få så mange sider af samme sag at se.Jeg undres over, at ikke flere deltager og får udvidet deres horisont og nedbrudt eventuelle fordomme.

Jeg lavede en kobling mellem Brohuset og nogle mulige fremtidige aktører."

 

bente claudGenerationerne samles

Det konservative byrådsmedlem Bente Claudi besøgte Nødebo Kro:

"Det største indtryk var Nødebo Kro- spisegrupperne, der rummede op til tre generationer, og det hyggelige og gæstfrie samvær. Praktikforløbet var meget fint tilrettelagt, og jeg blev supert modtaget alle steder. Det gav stor inspiration til, hvordan fremtidens boliger for flere generationer skal rumme mange forskellige aktiviteter og boformer."

 

 

 

 

 

 

peter lennøEn oplevelse rigere

Byrådmedlem for Dansk Folkeparti, Peter Lennø,  var i praktik. hos SIND:

"Endnu en oplevelse rigere på, hvad der sker i de frivillige foreninger.Blev vist rundt, både ude og inde af Ole Hagmann, som er leder af SIND i Hillerød. Hilste på brugerne af SIND-huset, som jeg hurtigt kom i snak med. Det var glade og imødekommende mennesker, som ikke var bange for at tale om deres psykiske problemer. Vi talte meget om, hvorfor andre mennesker, som ikke tumler med depression, angst eller andre psykiske problemer, tager afstand fra dem, der lider af disse symptomer.

Det smitter altså ikke!

Hvorfor er vi så bange for at tale med disse mennesker? De har behov for kommunikation med andre, som vil forstå deres psykiske problemer. Bare det at være accepteret af samfundet og ikke blive sat i bås.

Derfor er der behov for steder som SIND-huset på Milnersvej. Her kan man komme og snakke med ligesindede. få en kop kaffe eller te og noget kage. Senere på dagen er der aftensmad, som jeg også denne mandag var inviteret til. Og jeg skal love for, at det var de bedste hakkebøffer, jeg længe har fået. Der blev hyggesnakket ved middagsbordet, så her fik jeg virkelig fornemmelsen af, hvor meget samværet betyder for disse mennesker. Jeg havde også den glæde at møde en af socialrådgiverne, som er tilknyttet huset. Jeg fik en gennemgang af, hvad der ydes af hjælp til dem der kommer i huset, og dem der ringer for at få hjælp.

Rig på indtryk og endnu større forståelse på disse søde mennesker og deres problemer kunne jeg slutte min dag i praktik."

 

 

ap i prakti 14Øget respekt for det store arbejde

Direktør for skoler, dagtilbud børn og familier & sundhed A,P. Østergaard besøgte Kirkens Korshærs genbrugsbutik, hvor han blandt andet fik  lov at at sætte prismærker på varerne, mens han talte med leder Lene Helbrønd om butikkens drift og formål.

"Det engagement, som blev udvist, gjorde stort indtryk. De var lykkedes med at flytte fra mindre til større lokaler, og det hele virkede meget professionelt.

Dét at vi praktikanter direkte bliver spurgt til, om vi vil deltage er vigtigt. Ellers ville vi nok ikke få meldt os til, da der er så meget andet i hverdagen, der fylder. Og hele koordineringsøvelsen i forhold til at få parret folk fungerede fra min stol fint. Jeg er sikker på, at når man har været med én gang, vil man gøre det igen, da det er en super god oplevelse og man føler en særlig tilknytning til stedet, når man på den måde har været i praktik. Man bliver naturligt mere interesseret i og får mere respekt for det store arbejde, de lægger. 

Praktikforløbet gav ikke umiddelbart anledning til fremtidige samarbejdsmuligheder, men det gav mig endnu en erkendelse af, hvor vigtigt det er, at vi forstår og respekterer hinandens virkeligheder og perspektiver. 

Kirkens Korshær gjorde forløbet meget motiverende. Jeg blev konkret spurgt, hvordan jeg gerne ville have det, og det var meget fleksibelt for mig. Jeg kunne desværre kun tilbyde at være der i tre timer, men de formåede at skabe mening, og jeg sætter stor pris på den fleksibilitet, som de udviste i den forbindelse. De var gode til at spørge ind til, hvad jeg kunne tænke mig, og det synes jeg er en vigtig faktor, når man i det hele taget skal rekruttere og arbejde med frivillige. Jeg havde ikke lyst til at stå ved kassen, men ville hellere sætte kasser på plads, sætte mærkater på varer og i øvrigt få en god snak om, hvordan det var at være frivillig i Kirkens Korshærs Genbrugsbutik." 

 

asgerbergLokalhistorisk arkivarbejde styrkes med ny frivilliggruppe

Hillerød Lokalhistoriske Forenings møde havde borgmester Dorte Meldgaard som praktikant. Det blev et vellykket arrangement, hvor foreningen i halvanden time havde lejlighed til at vise borgmesteren, hvem den er, hvad den beskæftiger sig med, og hvor skoen trykker. Formand Asger Berg fortæller blandt andet:

"I første del af mødet deltog som gæst Lissi Carlsen fra Alsønderup-Tjæreby Lokalarkiv, der fortalte om og demonstrerede brugen af registreringssystemet Arkibas, som hun og arkivet har stor erfaring med. Det havde vi sat på dagsordenen, fordi vi ønskede større åbenhed og inddragelse af frivillige i arbejdet på Lokalhistorisk Arkiv med registrering af billeder og andre arkivalier i Arkibas-systemet. Derfor deltog Sys Sigurd fra Hillerød Bibliotek også som gæst i forbindelse med dette punkt.

Resultatet af denne del af mødet blev, at Hillerød Bibliotek forpligtede sig til inden for et år at etablere en frivilliggruppe (studiekreds / registreringsgruppe), som skal gå i gang med Arkibas-registrering på Lokalhistorisk Arkiv på Hillerød Bibliotek. Konkret vil biblioteket i samarbejde med os og andre fra Lokalhistorisk Samvirke i Hillerød og Omegn annoncere efter interesserede deltagere til en sådan frivilliggruppe og medvirke ved oplæringen af deltagerne i arbejdet med Arkibas, så alle regler overholdes. Biblioteket vil stille lokale med computere og scanningsudstyr til rådighed for gruppens arbejde. Vi understregede, at det var vigtigt, at biblioteket gik til opgaven med entusiasme, så udbyttet kan blive til glæde for både Lokalhistorisk Arkiv, deltagerne i en kommende gruppe og fra 2015 alle netbrugere af Arkibas.

I anden del af mødet havde vi lejlighed at fortælle mere om vores forenings arbejde og Lokalhistorisk Samvirke, og vi havde en god snak om denne side af Hillerøds kulturliv og dens betydning for byen og borgerne. Vi fortalte om vores arrangementer og viste Dorte Meldgaard en række eksempler på vores forenings udgivelser af hæfter, bøger, kalendere osv. Dorte Meldgaard viste ikke mindst stor interesse, da vi i praksis fremlagde billeder og arkivmateriale, der kunne være typiske eksempler på, hvad der dukker op på et arkiv.

Vi tilbød til slut, at vi kunne medvirke ved velkomstmøder i Hillerød for nye borgere."

 

bent kauffmann rødekorsVelforberedt praktikant

Som nævnt ovenfor havde Røde Kors besøg Anne Bregenov--Larsen, der var på en ”rundtur” til Viemosegård, kioskaktivitet på Ålholmhjemmet, butiksarbejdet og på besøg i patientstøttearbejdet. Formand Røde Kors i Hillerød Bent Kauffmann siger om sin oplevelse:

"Hun var forberedt og kendte en del til vore aktiviteter. Eneste  helt nye var, at hun ikke havde set Viemosegård eller besøgt Hjernesagen før, så det gav lidt ekstra for hende (udtrykte hun). Anne deltog i øvrigt aktivt i butikken med sortering, prisfastsættelse og arbejde ved kassen, så jeg har bag efter har hørt, at ”hun må da gerne komme lidt oftere”.

Generelt spurgte Anne om vore øvrige aktiviteter med interesse, og talte / udspurgte ligeledes vore frivillige med interesse, så vi håber det har været en god dag for Anne.

Udgangen på dagen blev, at vi fortsat skal holde kontakt. Jeg tror også, fordi Anne, set med kommunale øjne, måske kan se mulige indsatsområder omkring det frivillige arbejde. Det er jo helt logisk fra hendes side. Om vi så kan blive ved med at levere flere og flere frivillige til flere aktiviteter, ved vi ikke.

En konkret ting blev, at vi skal se, om vi via diverse netværk eller kontakter netop kan finde flere frivillige, der vil være besøgsvenner. Her er på det seneste opstået et større behov, især fordi hjemmeplejen og plejecentrene er begyndt at spørge efter besøgsvenner.

Anne udtrykte tilfredshed med vores rundtur, så vi håber det er passende for en sådan dag."

 

ole hagmanPolitikere kender for lidt til foreningernes økonomi

Byrådsmedlem Peter Lennø fra Dansk Folkeparti deltog i år som praktikant hos SIND. Ole Hagman, bestyrelsesmedlem og klubudvalgsmedlem, SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling siger om arrangementet:

"I modsætning til tidligere politikerpraktikker havde vi i år valgt at lægge den på en klubaften, så praktikken kunne blive  hele fem timer. Vi havde nok regnet med, at vi ville sige farvel efter spisningen kl. ca. 19, men vores politiker blev faktisk en ekstra time til kl. 21. De foregående år har praktikken ligget i Rådgivningens åbningstid og på varet maksimalt to timer.  

Ved praktikken med SOPU-eleverne dagen efter havde vi gavn af en lille tjekliste, som frivilligcentret havde sendt ud. Den var egentlig gavnlig for at sikre, at vi kom hele vejen rundt om foreningens virke. Noget lignende kunne havde været til hjælp ved politikerpraktikken.

Vores politiker var begejstret for besøget og mente, at de øvrige i byrådet burde opleve det samme. Han mente, at der sagtens kunne arrangeres praktikker på andre tidspunkter af året.

Vi kom ind på foreningens økonomi. Det kan overraske, at politikerne ikke er så meget inde i, hvordan foreningernes økonomi hænger sammen. SIND har flere gange skrevet til alle politikere i byrådet og anmodet om et fast tilskud (ud over eller i stedet for §18), men det var øjensynlig ikke noget, vores politiker havde bidt særlig mærke i.

Konkret foreslog han, at husets kunstnere der p.t. holder udstilling i SIND-huset også kunne udstille på Hillerød Rådhus.

SIND har været inde i en periode, hvor vi har haft meget at se til, og derfor kom vi i sidste øjeblik med at få tilrettelagt praktikken, og efter praktikken så hurtigt videre til næste opgave. Der har i vores tilfælde manglet tid til at reflektere over besøget, og på den måde har vi fået for lidt ud af at være med. Det gælder nok flere udadvendte aktiviteter, som SIND og andre er med i. Vi får måske nogle kontakter, men der ligger så et arbejde i at følge op for at bringe de pågældende personer, man har talt med, tættere på at bruge foreningens tilbud eller at blive frivillig i foreningen.

Travlheden har betydet, at det ikke lykkedes tilstrækkeligt at uddelegere opgaven med praktikken til andre personer, der måske har mindre travlt. Det kræver trods alt også, at den/dem der står for praktikken har et godt kendt til foreningens virke og måske også kender lidt til, hvordan kommunen fungerer. Vi oplever nok mest, at det er inden for egne rækker, at vi bør blive bedre til at prioritere at udnytte de muligheder, der ligger for bl.a. en omtale af politikerpraktikken i aviser og sociale medier. Vi glemte også at få tage nogle fotos under praktikken.

Vores politiker har dog skrevet et godt indlæg, der er kommet i Frederiksborg Amtsavis og Hillerød Posten."

 

lars pedersenPraktik giver energi til at forsætte det frivillige arbejde

Lars Pedersen fra Hillerød Almennyttige Boligselskab havde Thomas Elong fra Venstre som praktikant:

"Den største oplevelse var Thomas’ interesse og videbegærlighed. Vi havde nogle gode samtaler.Praktikken giver mig energi til at forsætte det frivillige arbejde, når jeg har en så interesseret praktikant. I det daglige arbejde er jeg meget fokuseret på problemløsninger som tit har nogle længere forløb. Når jeg så skal fortælle om arbejdet i sin helhed, så ser jeg samtidig de resultater, vi faktisk har opnået. Det at opnå noget giver mig også energi.

Fra min synsvinkel skal der ikke ændres på formen for praktikforløbet, men det kan være, praktikanten har nogle ønsker.Vi afsluttede praktikken med at snakke om forløbet, og vi var begge meget tilfredse."

 

Socialdirektør blev motionsven

Kaj Lindgren fra Hillerød Motionsvenner mødtes med socialdirektør Vibeke Abel hos motionsværten, hvor han gennemgik sit sædvanlige program, der arbejdes med kroppen og bruges forskellige hjælpemidler såsom elastikker og håndvægte:

"Vibeke Abel fulgte meget interesseret med i programmet og deltog aktivt i de samme øvelser som motionsværten og jeg. Motionsværten, som er svagtseende, fik lejlighed til at fortælle om sine problemer med at bo alene i et stort hus med små og store trapper, men han er skrevet op til en plejehjemsplads, så det er kun et spørgsmål om tidspunktet.

Til slut udtrykte Vibeke Abel sin tak til foreningen for det frivillige sociale arbejde, som foreningen udfører. Det gjorde et stort indtryk på mig, at Vibeke Abel tog initiativet til selv at deltage i praktik for på den måde at få et indblik i det sociale arbejde, der foregår i de frivillige foreninger. Jeg synes at praktikforløbet gik tilfredsstillende, vi fik demonstreret det væsentlige, og jeg har på nuværende tidspunkt ingen forslag til at gøre det anderledes."

 

lis silkeborgÅbenhed og lydhørhed

Lis Silkeborg og Depressionsforeningen modtog Dansk Folkepartis Irene Brostrøm:

Irene mødte med åbenhed og åbent sind, hvilket var fantastisk.Vi mødte otte fra gruppen,og vi er alle enige om, at mødet fik et rigtig godt forløb, fordi Irene var meget åben og lydhør.

Vi snakkede denne aften bla. om vores udfordringer i forhold til kommunen og kom med bud på, hvad der kunne gøres anderledes.Irene var meget lydhør og ganske enig i mange af de ting, vi bragte på bane denne aften.Hver enkelt, der deltog i mødet,følte at der var noget at tage med hjem,hvilket var en vigtig del af besøget.Vi havde en meget åben debat i gruppen, hvor både medlemmer og Irene viste stor tillid til hinanden.

Forløbet gav klart mulighed for samarbejde fremover,bla. fortalte jeg om projektet "lær at tackle din angst og depression", som snart starter op og vil forsøge at skabe kontakt mellem Irene og projektet.

Faktisk var det et godt forløb,så det jeg kan bringe videre er, at møder som dette er vejen frem, og at det kan lade sig gøre med åbenhed og tillid."

 

God oplevelse

Nina Horn fra Nødebo Kro beskriver besøget af Bente Claudi således:

Vi fik en god oplevelse af at have Bente Claudi på besøg. Hun var åben og interesseret i de aktiviteter, der foregik på en ganske almindelig mandag på Nødebo Kro. Vi vidste først meget sent, at vi fik en politiker i praktik. Så det var absolut hverdagsaktiviteter, der var på kroen. Vi har ikke haft mulighed for større ‘pressedækning’ inden, fordi vi vidste det så sent. Næste år vil vi nok melde ud i Kirke & Kro, der er vores lokale blad for Nødebo og Gadevang.

 

Fotos fra andre praktikforløb

Fpeder bisgaard i prkatik 14ormanden for kultur- og fritidsudvalget Peder Bisgaard i midten fik frisk luft, sol og regn, da han var på cykeltur med Frihjul. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frivillig Fredag Praktik-katalog 2014-forsidePraktikanterne havder ønsket deres praktiksted på baggrund af kataloget over dette års tilbud.

 

Se HER, hvem der var i praktik hvor.