imagefp5Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Selvhjælp

 Når man sidder alene, er tankerne kaos 

 

selvhjælp

Selvhjælp er efterhånden en velkendt metode i Danmark – selvhjælp kan have stor værdi, fordi den giver mulighed for at mennesker deler erfaringer om det, der er svært – gensidigt og på lige fod.

En række danske og internationale undersøgelser viser, at deltagelse i selvhjælpsgrupper virker. Deltagerne opdager, at de ikke er alene i verden med deres problemer, og de oplever, at de selv kan gøre noget for at forbedre deres liv – sammen med andre. Det mindsker følelsen af isolation med ens problem og øger ens handlekraft.

I Frivilligcenter Hillerød arbejder vi p.t. primært med selvhjælp i form af trivselsgrupper for børn og unge.

En trivselsgruppe for børn og unge består typisk af 6-8 deltagere, i alderen 8-15 år. Her sætter børn og unge ord på deres situation og hjælper hinanden om et fælles emne i deres li.v. Det kræver forældreaccept at deltage. Læs mere i folderen her

I 2015 har vi søgt og fået økonomiske midler fra Socialministeriets PUF-pulje til at arbejde med tre udviklingsområder: De tre områder er:

  1. Etablering af trivselsgrupper for børn og unge i regi af frivilligcentret og i samarbejde med lokaler skoler
  2. Udvikling af samarbejdet med Hillerød Kommune dels for at styrke kendskabet til selvhjælp blandt lærere, pædagoger, psykologer og sundhedspersonale på kommunens skoler og institutioner dels afsøge områder, hvor det giver mening at udvikle samarbejder.
  3. Konsolidering af selvhjælpsindsatsen i frivilligcentret.

Børn- og ungekoordinator, Eva Christensen, der er uddannet psykolog, kan kontaktes på selvhjaelp@frivilligcenter-hillerod.dk eller træffes tirsdag og torsdag mellem kl. 9-15 efter aftale.

Eva indgår i et team af aktive gruppeledere/igangsættere samt ressourcepersoner i en følgegruppe, der arbejder med at udvikle og kvalificere indsatsen med trivselsgrupper, herunder opstart af grupper, supervision af igangsættere og initiativ til nye grupper.

Læs mere om selvhjælpsindsatsen, trivselsgrupper og hvordan du kan være med som igangsættere i denne folder.