imagefp5Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lær at tackle job og sygdom

 – et gratis selvhjælpskursus for dig der er sygemeldt

lær at tackle juni 16Frivilligcenter Hillerød indgik i 2015 et samarbejde med Hillerød Kommunes jobcenter om at tilbyde selvhjælpskurset: Lær at tackle job og sygdom. Kurset udbydes af og formidles gennem Hillerød Jobcenter – og er et frivilligt tilbud. Det løber over seks uger og henvender sig til langtidssygemeldte borgere i Hillerød, som skal finde vejen tilbage i job igen. Efter to år i frivilligcentret er kursusaktiviteterne flyttet til sundhedscentret på Milnersvej.

Kurset kører efter et nøje fastlagt og nedskrevet koncept, men med plads til udveksling imellem deltagerne på holdet. Øvelser, samarbejde og små opgaver giver deltagerne værktøjer til at se mere realistisk på egen situation, så de kan håndtere en hverdag med både sygdom og arbejde med lidt større overskud.

En af opgaverne for deltagerne er hver uge at lave en handleplan, hvor det vigtigste er at sætte sig nogle enkle og realistiske mål ud fra noget, man har lyst til. Det kan f.eks. være at gå en tur eller være mere sammen med familien.

Kurset ledes af to frivillige instruktører, der har gennemgået en uddannelse på to gange to dage. Instruktørerne rekrutteres blandt tidligere deltagere eller andre interesserede. Ditte Aagaard er tovholder og koordinator for kurserne og sørger for en hyggelig ramme, sparrer med de frivillige instruktører, har telefonisk forsamtale med alle potentielle deltagere og er kontaktperson til kommunen.

Tidligere deltagere på selvhjælpskurset har dannet en café- og netværksgruppe. De mødes hver tredje onsdag om forskellige relevante temaer, der kan støtte den enkelte i at mestre der, hvor man nu er på vej hen i samvær og med støtte fra de andre deltagere.

I 2015 blev fire kurser med 40 deltagere gennemført og  2016 fem kurser.

Se folder HER og læs artikel i frivilligcentrets ÅRSSKRIFT for 2015.

Se mere om Lær at tackle job og sygdom på facebook.

Læs artikel i Hillerød Posten.

 Foto: Maria Persson er en af de instruktører, der selv har været gennem kurset.