imagefp5Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Foreningsbasar på Frivillig Fredag

nørklerFrivillig Fredag 2013 var præget af foreningslivets mangfoldighed, mødet mellem sangskrivning og socialt engagement, en flot overrækkelse af Årets frivilligpris og frivilligt engagement fra lokale politikere og embedsfolk. Sløjferne blev bundet i Hillerød Biblioteks flotte rammer.

Ud over hele biblioteket havde frivillige fra over 30 foreninger sørget for, at man kunne opleve nogle af deres aktiviteter. Hos Ventilen Hillerød blev man opfordret til at holde ’en ensom ung person’ med selskab – og fik en stol fx ved fødselsdagsbordet eller i ’biografen’. Hos Dansk Blindesamfund Nordsjælland kunne man lære at skrive sit navn med blindskrift. I sprog- og netværkscaféen kunne man i dagens anledning lære at udtrykke sig på et fremmedsprog. I Grønnegadecentret var der fællessang og dans. Hos Nørklerne fra Røde Kors kunne man hækle med på et stykke håndarbejde, der vil blive sendt til katastroferamte områder. Depressionsforeningen havde udskrevet en konkurrence, hvor man på et ark med seks fotos skulle gætte, hvem af disse der var depressiv. Vinderen ville få et års medlemsskab af Depressionsforeningen. Vinderen blev: Borgmester Kirsten Jensen.

Gangene summede af liv og mennesker, og i løbet af eftermiddagen fik 700 personer aflagt biblioteket et besøg.

Borgmester Kirsten Jensen overrakte årets frivilligpris til Bent Kaufmann fra Røde Kors og Hillerød Grænseforening. Læs talen i forbindelse med overrækkelsen her.

10 sangskrivere fra Hillerød og omegn er blevet matchet med 10 sociale foreninger i et samarbejde mellem Klaverfabrikken og Frivilligcenter Hillerød. Det er der kommet rørende og glade sange ud af, som sangskriverne opførte fra scenen i bibliotekets vandrehal til stor begejstring for publikum. Processen har været ny og spændende for både sangskrivere og foreninger. Læs interviews med de medvirkende her.

Endelig var lokalpolitikerne Peter Lennø fra Dansk Folkeparti og Susanne Kristensen fra Socialdemokratiet på scenen og blev interviewet om nogle timers praktikophold i henholdsvis Sprog- og kulturcaféen og Kirkens Korshærs genbrugsbutik. Læs mere her.

Læs HillerødPostens reportage her og se den flotte booklet om arrangementet her.

 

 

Frivillighedens mange ansigter og Frivilligtræet

frivilligtræMarianne Träff og Naja Bjørn Skou fra Hillerød Bibliotek vurderer Frivillig Fredag fra bibliotekets synsvinkel:

I takt med at biblioteket på stadig flere områder har frivillige tilknyttet i form af IT-caféer, lektiecafé og til arrangementer på biblioteket, har vi drømt om at lægge hus til fejringen af Frivillig Fredag.

Vi var derfor meget glade for at indgå partnerskab med Frivilligcenter Hillerød om fejringen af Frivillig Fredag 2013. Vi synes, at vi i fællesskab fik skabt en fantastisk dag i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek.

Forud for Frivillig Fredag havde vi i hele uge 39 fokus på frivillighed. På vores hjemmeside bloggede vi om frivillighed, udstillede frivilligforeningernes materialer og fotoprojektet "Frivillighedens mange ansigter" kørte på alle storskærme.

Formålet med fotoprojektet "Frivillighedens mange ansigter" var at fejre alle Hillerøds mange frivillige, der dagligt yder en stor og uvurderlig indsats. At sætte ansigt på, at gøre frivilligheden synlig, at vise mangfoldigheden for frivilligheden i Hillerød Kommune og skabe en bevidsthed om, at man kan være frivillig på mange forskellige måder uanset alder og køn. Vi har fået meget positiv feedback på projektet og drømmer om, at det kunne blive en tilbagevendende begivenhed.

I er velkomne til at kontakte Marianne Träff eller Naja Bjørn Skou, hvis I vil have jeres foto tilsendt.

Det andet projekt vi arbejdede med var "Frivilligtræet". På Frivillig Fredag opfordrede vi alle til at skrive en seddel og sætte ord på, hvad det at være frivillig giver dem og hænge sedlen på træet. Resultatet blev en flot samling af "frivilligstatements", som vi er i gang med at bearbejde. Hvordan vi gør, ved vi ikke helt endnu, men vi glæder os til at vise jer resultatet.

Tak til alle for en fantastisk dag, hvor det sydede og boblede af glæde og engagement i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek.