imagefp5Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

SOPU-elever på besøg hos foreninger

SOPUlogoHvem:

Som en del af Frivillig Fredag-praktikken var en klasse med 26 elever på social- og sundhedsassistent-uddannelsen (SOPU) på besøg hos ti lokale foreninger under frivilligcentret i uge 39. Inden foreningsbesøgene havde eleverne fået en introduktion til frivillighed, foreningsliv og samarbejdet mellem civilsamfund og professionelle af frivilligcentret og Projekt Frivillig.

Formål:

Hvordan tiltrækker man flere unge frivillige til sin forening? Det spørgsmål vil en række foreninger gerne have svar på. Derfor opstod idéen om at få elever fra SOPU på besøg. Under besøgene mødte eleverne foreningerne, deres brugere og arbejder med praktiske gøremål, og fik derved en forsmag på det at være frivillig og øget kednskabet til frivillig arbejde, så de i et fremtidigt job er i stand til at henvise borgere til de tilbud, der findes i den frivillige verden. På den anden side fik foreningerne mulighed for at få feedback fra de unge om, hvordan de tiltrækker flere unge frivillige til deres arbejde og måske svar på, om de kan gøre noget bedre eller anderledes i kommunikationen med de unge.

Aktiviteter:

Træning sammen med ældre, hjælpe med arbejdet i en genbrugsbutik, følge en SOSU-hjælper i hendes job, samvær med psykisk sårbare med mere.

Læs artikel om besøgene HER.

Se videointerview med eleverne om foreningsbesøgene her:

Anette besøgte Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivning

Betina besøgte Hjerteforeningen og deltog i en 'Hjertemotionstime'

Simone besøgte foreningen SIND