imagefp5Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Foreningsbesøg i Hillerød

sopu-eleverI Hillerød Fysioterapi & træningscenter er Hjerteforeningens ’Hjertemotionstime’ godt i gang. Der rulles rundt på store motionsbolde, og det er tydeligt, at øvelserne får pulsen op og sveden frem på panden af deltagerne. Tre af dem er en del yngre end resten af holdet. Det er elever fra social og sundhedsskolen SOPU i Hillerød, der sammen med resten af deres hold i denne uge er på besøg hos en række sociale frivillige foreninger i Hillerød, som led i fejringen af den nationale frivillighedsdag, Frivillig Fredag.

En af eleverne, der har valgt at være hos Hjerteforeningen denne dag, er Betina. Hun synes ikke, der er nok fokus på foreningens arbejde.

”Derfor ville jeg gerne høre mere om, hvad Hjerteforeningen laver for sine medlemmer og møde nogle af dem,” fortæller hun.

En anden elev, Sandra, ser værdien af besøget i forhold til uddannelsen:

”Det er jo mennesker som disse, vi skal ud og arbejde med.”

Foreningsbesøgene er kommet i stand gennem et samarbejde mellem SOPU, Frivilligcenter Hillerød, Projekt Frivillig og foreningslivet i Hillerød; et samarbejde, som skal gøre unge opmærksomme på de mange muligheder for at lave frivilligt arbejde og give dem ny viden om frivillighed og foreningstilbud.

I ugen op til besøgene har eleverne fået introduktion til frivilligt arbejde og til forskellige tanker om samarbejdet mellem professionelle og frivillige. Herefter kunne de så vælge en forening, som de ville i praktik i en enkelt dag. Gamze, Jeffrey og Seyma, der har været i Blå Kors’ genbrugsbutik og udsmykket vinduespartiets mannequindukker, står nu i kælderen under butikken og sorterer tøj. Det tøj, der er i god stand, skal sælges i butikken til fordel for stof- og alkoholmisbrugere. Når det kommer til selv at skulle yde et stykke frivilligt arbejde, er det for flere af eleverne et puslespil med uddannelse, arbejde og famille som brikker, der også skal passe ind.

”Og når jeg har fri, så skal jeg jo også have tid til at slappe af”, som Seyma udtrykker det.

Jeffrey har før arbejdet frivilligt som karatelærer, og han mener, det handler om at finde et sted, hvor man også har det sjovt imens.Selv om dagen primært skal give de unge smag på at yde et stykke frivilligt arbejde, så er det en sidegevinst, at de unge er ved at tage en social- og sundhedsuddannelse.

”Når de er færdige med deres uddannelse, kan de være bindeled til disse foreninger og formidle deres viden til en gruppe mennesker, som måske ikke er så gode til at orientere sig om mulighederne ”forklarer Charlotte Lykke fra Projekt Frivillig.

Sammen med Frivilligcenter Hillerød håber hun, at dagen giver nogle af de unge lyst til at melde sig til at arbejde i en af Hillerøds mange frivillige, sociale foreninger.Følgende foreninger modtog besøg: Styrk din krop, Kræftens Bekæmpelse, Blå Kors Genbrug, SIND, KFUM og KFUK Hillerød, Mødrehjælpens lokalforening Hillerød, Hjerteforeningen Lokalkomite Hillerød, Skanselyets Venner, Røde Kors Hillerød-afdeling, Hillerød Motionsvenner.