imagefp5Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Festlig FrivilligBørs

frivilligbørs forsideMere end 120 aftaler blev indgået, da Hillerøds første FrivilligBørs blev afviklet i Støberihallen 25. september. Alle aftaler og deltagerlisten kan ses HER. Under hele forløbet herskede en intens stemning, hvor de over 100 deltagere bevægede sig rundt i lokalet og fik fat aftalt arrangementer og forløb. Eksempelvis skal Vennepunktet bage småkager til møder i Nr. Herlev Menighedsråd, Ungdommens Røde Kors tager beboere fra Plejecenter Skovhuset med på cykeltur i rickshaws, og Slotsbio viser film for deltagerne i Sprog- og Netværkscafeen i frivilligcentret.

Målet var, at der skulle indgås 100 aftaler på to timer, og en tavle med en post-it-seddel for hver aftale blev mere og mere farvestrålende, efterhånden som aftalerne faldt på plads og cirka en halv time før der blev ringet af, stod det klart, at målet til fulde ville blive opfyldt.

Kommunaldirektør Erik Nygren var i dagens  anledning udnævnt til børsboss. Han åbnede og lukkede arrangementet og sørgede for at holde alle ajour med antallet af aftaler og efterlyste parter, der ikke kunne finde hinanden. I sin åbningstale sagde han blandt andet:

"Det, der kommer til at ske og opstå her i dag, er jo ikke noget, der forsvinder ud i det blå, når vi slutter kl. 17 – der bliver lavet aftaler, der skal føres ud i livet bagefter. Der bliver møder, som måske bliver til mere, vi får måske udvidet vores perspektiv og netværk, som vil føre til at nye muligheder, men også ressourcer tilgår andre områder. På den måde kan de små praktiske aftaler, vi laver med hinanden her, på længere sigt blive de mikrohandlinger, som udvikler og forandrer vores samarbejde men også samfund lokalt. Når det giver mening for mig – som kommunaldirektør og borger i Hillerød Kommune, og for en hel del af mine kollegaer og medarbejdere, at være her i dag, er det fordi kommune jo betyder fællesskab, og fællesskab opstår ved at vi engagerer os. At vi hver især tager del i fællesskabet med det vi har, det vi ved og det vi kan."

Deltagerne repræsenterede foreninger, institutioner og virksomheder i Hillerød, der havde afleveret tilbud og ønsker, som Frivilligcenter Hillerød samlede i et KATALOG. Med det i hånden cirkulerede de fremmødte rundt mellem hinanden og under en konstant summen fandt partene sammen. Når de havde indgået en aftale, blev aftalen skrevet ind i et skema, der derefter blev afleveret og godkendt af notarer, som printede aftalen til parterne. Aftalerne omfatter blandt andet præcisering af tidspunkt, sted og indhold.

Ud over de konkrete aftaler blev der talt om fremtidigt samabejde og eventuel aftaler om senere samt skabt kontakter, der kan dane grundlag for nye netværk.

Den første FrivlligBørs i Hillerød, der blev holdt som en markering af den nationale frivillighedsfag, Frivillig Fredag, var ubetinget en succes, og der er ingen tvivl om, at det ikke bliver den sidste FrivilligbBørs i byen.

FrivilligBørsen blev omtalt i både Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis.

Klik på fotos fra FrivilligBørsen nedenfor og se dem i et større format. Billederne er taget af Anne Madsen og Liselotte Plenov, Fotorummet.

børs1børs2børs3børs4

børs6børs7børs8børs10børs11børs9

børs5børs13børs12børs14

børs15børs16børs17børs18børs19børs20

børs21børs 22børs23børs24