imagefp5Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Klub Vest fik frivilligprisen

frivlilligprisen 2015 klb vestKlub Vest og de frivillige bag klubben blev den fjerde modtager af Hillerød Kommunes frivilligpris. For første gang gik prisen til en gruppe og ikke en enkeltperson.

I begrundelsen for at give prisen til klubben hedder det, at den har vist et kæmpe engagement i dagligdagen og har skabt et ekstra hjem og opbakning for unge mennesker, der har behov for en voksen kontakt og støtte.

"I kalder jer selv for et gratis alternativ til en negativ livsstil og et fristed fra den til tider belastende hverdag, i et fordomsfrit miljø hvor de kan få en masse positive oplevelser", sagde borgmester Dorte Melgaard, inden hun som afslutning på FrivilligBørsen i Støberihallen overrakte Frivilligprisen 2015.

Klub Vest har eksisteret siden 2012 og er et klub- og værested for unge mellem 12 og 18 år, drevet af omkring 15 frivillige og med Ungdommens Røde Kors som ankerorganisation. Klubben har hjemme i kælderen på Hillerødsholmskolen. En stor del af de unge, der kommer i Klub Vest, er unge, som er vanskeligt stillede socialt, en del af dem har en belastende hverdag og en i mange sammenhænge udfordrende adfærd. Og for en del ville alternativet til Klub Vest være at ”hænge ud på gaden”.

De mange aktiviteter og arrangementer omfatter blandt andet fodboldturneringer, teaterture, arrangementer i TV-byen, superliga fodboldkampe, ishockey, sportsdage, arbejdsdage, madarrangementer, musikkoncerter, backgammonturneringer, FIFA turneringer, brætspilsaftener, fisketure, filmaften, pokerturnering, fastelavnsfest, halloween, julearrangementer med bingo, temaaftener, sommerferieaktiviteter, pigeovernatninger, scooter- og cykel-værkstedstræf, overlevelsesture og samarbejde med andre klubber.

Prisen skal medvirke til at sætte fokus på frivilligområdet og det frivillige sociale arbejde. Både enkeltpersoner og foreninger kan modtage prisen, som består af en gave og et kontant beløb. Formålet med Frivilligprisen er at påskønne og vise anerkendelse af den frivillige sociale indsats i kommunen. Samtidig skal prisen synliggøre og skabe opmærksomhed på det frivillige arbejde og fremme det frivillige sociale engagement.

Frivilligprisen er stiftet af Kultur-og Fritidsudvalget og blev uddelt første gang i 2012, hvor prisen gik til Kirsten Dalgaard for hendes store arbejde med Hillerød Motionsvenner og Styrk din krop. I 2013 var Bent Kauffmann fra Røde Kors, den glade og velfortjente modtager af prisen, og sidste år løb Ejner Nielsen, som er uundværlig i Grønnegadecenteret, med prisen.

Begivenheden blev omtalt i både Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis.