Frivillighed på Skoleskemaet

Frivillighed skoleskema 2Godt 65 udskolingselever på Kontiki Skolen prøver i uge 45-50 kræfter med social innovation, frivillighed og udvikling af sociale ideer gennem et samarbejde med frivilligcenteret og seks lokale sociale foreninger.

I workshopforløbet får 7., 8. og 9. klasserne foreningsliv og virkelyst helt ind under huden, når de skal arbejde med frivilligprojektidéer, der løser eller mindsker to sociale udfordringer, som de medvirkende foreninger og frivillige har stillet dem: ’Fravær af nærvær i sociale relationer’ og ’Os og Dem? – grupperinger og fordomme’.

De involverede frivillige og foreningsrepræsentanter skal undervejs i projektforløbet støtte eleverne i deres gruppearbejde og idéudvikling. Se en oversigt over projektforløbet her.

Projektsamarbejdet koordineres af frivilligcenteret og foregår i samarbejde med de lokale frivillige foreninger/grupper og Kontiki Skolens udskolingslærere. De involverede foreninger er ADHD-foreningen, KFUM/KFUK Hillerød, Klub Vest (Ungdommens Røde Kors), Pigeklubben i Hillerød Øst, Frivilligcenter Hillerøds børnetrivselsgrupper og Venligboerne.

Formålet med projektet er, at eleverne får øjnene op for betydningen af og mulighederne i det frivillige og gerne lokale engagement, så elevernes vej til deltagelse og til selv at engagere sig gøres kortere. Projektet også eleverne viden om, hvor de selv kan finde hjælp og støtte i lokale frivillige foreninger.

Resultatet af projektsamarbejdet afsluttes med en udstilling af elevernes kreative produkter og præsentationer af deres projektidéer, torsdag den 15. december kl. 14-17 på Rådhuset. Her kårer et dommerpanel den bedste idé. Vindergruppen modtager en præmie. Alle er velkomne til at deltage i udstillingen.

Projektkonceptet ’Frivillighed på Skoleskemaet’ er udviklet af Vallensbæk Kommune i samarbejde med Center for Frivilligt Socialt Arbejde.

Du kan også følge projektet på facebooksiden Frivilligcenter Hillerød. For øvrig info kontakt koordinator Matilde, map@frivilligcenter-hillerod.dk.

kontiki klipMan får lyst til at blive frivillig! Klik på billedet til venstre, og se og hør børnene fortælle om, hvordan det har været at møde foreningsfolk og frivillige i projektforløbet. Se desuden indslag fra TV Nordsjælland.

FrivilligBørsen 2018
Foreningsvejviser
Trivselsgrupper
Kom med
Kalender
Find Et Frivilligjob Job