Velkommen til Kulturnatten i frivilligcentret

Under temaet "Fællesskaber og bæredygtighed" inviterer vi på Kulturnatten den 9. september kl. 17.00-21.00 indenfor i frivilligcentret.

Kulturnat2022 webHer kan du bl.a. upcycle din (gamle) T-shirt i vores værksted, møde deltagere og værter fra Familiecafeen for ukrainske flygtninge eller høre mere om og evt. blive del af lokale fællesskaber.

Foreløbigt program - med forbehold for ændringer!

Upcycl din gamle T-shirt!
I Frivilligcenter Hillerød’s værksted får du mulighed for gøre gammelt tøj, relevant igen. Vi redesigner med tekstil tuscher. Så trænger din gamle skjorte, T-shirt, bukser eller andet til fornyet liv, så bring det med på Kulturnatten, hvor du kan hente inspiration, sparring og møde andre kreative sjæle om bordet. Få en snak med folkene bag Repair Caféen, hvor alt fra hårtørrer, lynlåse, strygejern eller støvsugere repareres af frivillige. Og hør om, hvordan du kan benytte Værkstedet til at inspirere og dele kreative interesser i fællesskab med andre.

Madspildsvarer bliver til ukrainske smagsprøver
I samarbejde med foreningen ”Stop Spild Lokalt” & Dansk Flygtningehjælps Familiecafe omdannes madspildsvarer til spændende bagværk m.m. lavet af Familiecafeens ukrainske deltagere og værter. Slå dig ned og smag på de ukrainske specialiteter i den Ukrainske familiecafe, hvor du vil kunne møde vores nye ukrainske medborgere, lytte til dejlig ukrainsk musik, lærer et par ukrainske gloser og måske få en swing om. Få desuden tips fra foreningen Stop Spild Lokalt til, hvordan du og din familie kan bruge supermarkedets overskudsvarer – og dermed både reducere dit madbudget og være med til at stoppe madspild.

Donér efterårs- og vintertøj nu!
Vinteren føles langt væk men snart står mange fordrevne voksne og børn, og mangler varmt tøj til efterår-og vintersæsonen. Vi modtager på Kulturnatten, på vegne af Røde Kors’ Genbrug på Ålholmskolen, tøj-donationer i form af vintertøj. Hold dig opdateret i det digitale program om hvad behovet er.

Bliv del af et nyt fællesskab
Savner du et nyt fællesskab eller noget at engagere dig i? Så står vores medarbejdere og frivillige klar til at fortælle, hvilke muligheder og aktiviteter, du kan blive en del af i frivilligcentret.
Har du selv ukrainske rødder eller er du nysgerrig på at lære nogle af Hillerøds 216 nye ukrainske medborgere at kende, er der mulighed for helt uformelle kulturmøder hos os på Kulturnatten.