Safe space

 - en vej til deltagelse i lokale fællesskaber for unge med autisme

SafeI Safe Space-projektet vil vi udvikle og afprøve en metode til at skabe et såkaldt ”safe space” for unge med autisme i Hillerøds foreningsfællesskaber.

Du kan følge projektets udvikling her på siden.

Seneste nyt fra projektet

I projektet deltager en gruppe unge voksne (18-25 år), der har autisme og går på Hans Knudsen Instituttets Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse i Hillerød. Hver onsdag beøsger de frivilligcentret, hvor de laver forskellige aktiviteter, bliver klogere på, hvilke aktiviteter, der er i huset, og får mødt forskellige mennesker, der har deres gang i frivilligcentret.

Vi er også p.t. i gang med at lægge planer for, hvordan vi bedst sikrer, at både de unge med autisme og Hillerøds lokale foreninger får et konstruktivt møde og samarbejde. Som en del af det, spørger vi ind til og undersøger, hvad der motiverer de unge til at deltage i frivillige fællesskaber. Er det muligheden for at udvide sit netværk? Er det fordi man brænder for en bestemt aktivitet eller sag? 

Allerede nu ved vi, at der er mange gode grunde til, at de unge og foreningerne i Hillerød ville blomstre i hinandens selskab. En af aktiviteterne er et samarbejde med Hillerød Skakklub om et introkursus i skak.

Sådan kan du være med

Snart begynder vi at se nærmere på, hvilke foreninger, der kunne tænke sig at være med i projektet. Kort sagt, hvilke foreninge, der kunne have lyst til at arbejde med ’den gode velkomst’ og mangfoldighed. Det går ud på, at man som forening er med til at samarbejde med frivilligcentret og HKI om at sikre, at foreningsarbejdet og aktiviteterne i foreningerne er åbne og tilgængelige for unge med autisme. Men ’den gode velkomst’ vil også på sigt også bidrage til, at man som forening bliver mere tilgængelig for sine medborgere.

Er I som forening interesseret i at høre mere om projektet? Så kontakt os for at høre nærmere.

Læs mere om projektet

Projektet er et samarbejde mellem Frivilligcenter Hillerød og Hans Knudsen Instituttet (HKI) og Landsforeningen Autisme Nordsjælland.

Læs mere om projektet her.

Kontakt

Du er velkommen til at skrive eller ringe, hvis du har spørgsmål til projektet, eller din forening er interesseret i at deltage.

Elisabeth Aaskilde
Mail: ea@frivilligcenter-hillerod.dk
Tlf. 2750 8037

Hjælp lokalt
Foreningsvejviser
Trivselsgrupper
Kom med
Kalender
Youtube