Safe space

- en vej til deltagelse i lokale fællesskaber for unge med autisme

Safe

I projektet "Safe Space" har vi gennem to år arbejdet med at udvikle og afprøve en metode til at skabe et såkaldt ”safe space” for unge med autisme i Hillerøds foreningsfællesskaber. Projektet blev afluttet i juni 2022.

På trods af større udfordringer såsom en corona-pandemi er det lykkedes at høste brugbare erfaringer og viden, som vi ønsker at dele med andre.

Vi har udarbejdet et læringsdokument som inspiration til lokale foreninger, der sætter sig for at tage et socialt medansvar for at styrke sårbare unges trivsel ved at skabe rum for deltagelse i foreningsfællesskaber. Det handler om social inklusion i praksis. Foreningerne rækker ud mod de unge-voksne med autisme ved at samarbejde med skoler og andre institutioner, som kender de unge og derfor kan støtte dem og samarbejde med foreningerne på vejen og ved at samarbejde målrettet om at udvikle og styrke både følgeskabet til og værtskabet i foreningerne.

Du er velkommen til at kontakte os i Frivilligcenter Hillerød, hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information om projektet.

Læs mere om projektet

Projektet var et samarbejde mellem Frivilligcenter Hillerød og Hans Knudsen Instituttet (HKI) Hillerød, Hillerød Bueskyttelaug, Hillerød Skakklub, Hillerød Bordtennisklub og Autisme Ungdom. Projektet blev støttet økonomisk af Helsefonden og Socialstyrelsen (PUF).

Projektmaterialer

Foreningsmaterialer
Som del af projektet blev der udviklet materialer, der tog udgangspunkt i pædagogiske værktøjer som "De 10 H'er" og skulle bidrage til at give de unge-voksne en god introduktion til foreningsfællesskaberne.

  • Hillerød Skakklub: Folder
  • Hillerød Bordtennisklub: Folder
  • Hillerød Bueskyttelaug: Folder

Artikler:

Kontakt

Caroline Andersen, ca@frivilligcenter-hillerod.dk