Tidligere arrangementer

Nytårskuren 2019

Nytårskuren 11. januar blev igen en hyggelig eftermiddag med snak og mousserende vin. Klik på de små billeder og se dem i stort format. Billederne er taget af Klaus Lehrmann.

DSC 1837 1000  DSC 1860 1000  DSC 1877 1000  DSC 1924 1000

DSC 1940 1000  DSC 1842 1000  DSC 1980 1000  DSC 1975 1000

 

Fællesskaber i fokus

til nyhederFællesskabsfølelsen boblede, og stemningen var i høj, da næsten 80 mennesker – fra byen, kommunen, forenings- og frivilligverden var samlet i Støberihallen 23. oktober, hvor Hillerød Kommune og Frivilligcenter Hillerød i fællesskab havde inviteret til inspirations- og dialogmøde om fremme af lokale fællesskaber.

Mødet blev åbnet af borgmester Dorte Meldgaard, der fremhævede, at kommune betyder fælles, og at det også er en kommunes opgave at skabe gode rammer for, at fællesskaber blomstrer.

Forsker Rikke Lund fra Institut for Folkesundhedsvidenskab var første oplægsholder og fortalte om, hvad forskellige studier fortæller om sammenhængen mellem ensomhed, sociale relationer, helbred og trivsel. Deltagerne skulle have tungen lige i munden for at følge med i grafer, søjlediagrammer og videnskabelige begreber, men konklusionen stod klart: Der er videnskabelig evidens for, at gode sociale relationer har en positiv indvirkning på ens helbred og trivsel, mens ensomhed og mangel på relationer øger risikoen for sygdom og tidlig død. (Se slides fra oplægget HER).

Således ansporet var deltagerne klar til arrangementets anden oplægsholder, som var leder af Insp! i Roskilde, Anni Ehlers. Hun tog deltagerne med storm med sin fortælling om, hvordan hun og en håndfuld venner tog initiativ til stedet Insp! i en forladt og forfalden bygning i hjertet af Roskilde. Inps! er i dag ikke et kulturhus, ikke en talentfabrik, ikke et iværksætterhus, ikke et socialt tilbud – men en hybrid af alt det og samtidig meget mere. Det er et sted og et mangfoldigt fællesskab hvor der altid sker noget, og hvor alle er velkomne. Hvor en ensom ældre får nye venner, hvor en ung, der har ligget under dynen i to år, starter på en uddannelse, hvor en tidligere hjemløs bliver køkkenchef, hvor en håbefuld kunstner får et publikum, en iværksætter bliver flyveklar og hvor arbejdsløse får nyt drive, nye job osv. osv.

Hemmeligheden var, afslørede Anni Ehlers for publikum, der lyttede intenst, at skabe et rum, der ikke er defineret på forhånd, men fyldes ud af dem, der kommer, og det de byder ind med, og så at møde alle som ligeværdige mennesker.

Anni Ehlers inspirerede, og der var gang i snakken både i pausen og i den efterfølgende workshop om, hvordan vi kan få mere inps! i Hillerød Kommune. I grupper blev der udviklet ideer og delt tips, tricks og erfaringer på livet løs. Alt bliver samlet i et ”fællesskabskit” og sendt ud til deltagerne. Hvis du ikke var med, men også gerne vil have et eksemplar af fællesskabskittet, så kontakt udviklingskonsulent Johannes Bo Nielsen på e-mail jbnie@hillerod.dk eller download det HER.

 

Politisk opbakning til de frivillige

valgmødeDe frivillige har tilsyneladende ingen modstandere blandt Hillerøds politikere. I hvert fald var der blandt de ni politikere, der 31. oktober diskuterede vilkårene for frivilligt arbejde udbredt enighed om, at frivillighed udgør en historisk og væsentlig del af demokratiets fundament.

Samtlige partier havde svaret positiv på Frivilligcenter Hillerøds invitation til valgmøde i Kedelhuset, og de var alle positive over for frivilligt arbejde og ville gerne bedre mulighederne uden dog at love flere penge.

Begreber som anerkendelse, respekt og tillid var gennemgående temaer. De frivillige oplever ofte, at de skal gennem en bureaukratisk sagsgang i det offentlige, og politikerne ville gerne se på, hvordan dette bureaukrati kan mindskes, men kom dog ikke med konkrete løsninger.

Alle erklærede sig enige i, at det er meget vigtigt med klare grænser mellem de opgaver, frivillige kan påtage sig, og de opgaver, som det er offentlige er forpligtet til at klare. Frivillighed må på ingen måde bruges som en spareøvelse for kommunerne.

Den danske foreningsstruktur har lange traditioner fra folkeoplysningen, men den tiltaler kun i mindre grad ungdommen, hvilket kunne blive et problem for frivilligheden senere hen. Apps og mentorordninger blev nævnt som nogle af de konkrete muligheder, der skule få flere unge med i frivillige aktiviteter.

De deltagende politikere var Peder Bisgaard, Socialdemokraterne; Christina Thornholm, Det Radikale Venstre; Bente Claudi, Konservative; Kim Hendry, Liberal Alliance; Rikke Macholm, Socialistisk Folkeparti; Lene Kattrup, Dansk Folkeparti; Nanna Kjær, Fælleslisten; Klaus Markussen, Venstre; Povl Petersen, Petersen Listen.

Alle vil elske dig – til gengæld får du ingen løn…

infomøde okt 13Frivilligenter Hillerød havde onsdag 30. oktober invitereret til infomøde om at engagere sig i frivilligt arbejde i Hillerød. Mødet skulle give inspiration til at engagere dig som frivillig og gøre en forskel.

Projektmedarbejder Dorte Kappelgaard redegjorde for arbejdet i frivilligcentret og mulighederne for at at blive frivillige. Hun forklarede, hvilke forventninger og regler man skal tage i betragtning.

Derudover fortalte selvhjælpskoordinator Eva Christensen om selvhjælpsprojektermi frivilligcentret, og Jørgen Hansen fra Hillerød Motionsvenner delte ud af sine erfaringer med at være frivillig.

Baggrunden for infomødet var, at mange hillerødborgere ønsker at blive frivillige, men ikke ved, hvor de skal gå hen for at få overblik over mulighederne. Det er altid muligt at få en snak med frivilligcentret – men på info mødet fik man et mere overordnet indblik i frivilligt engagement, samt inspiration fra foreninger og frivillige der er engageret lokalt på forskellig vis.

Frivilligcentret ligger inde med frivilligjobs fra mange forskellige foreninger i og omkring Hillerød. Personalet hjælper også gerne med at starte nye projekter op. 

 

Seniorsurfdag 2013 – kom med på IT bølgen…

seniorsurfFrivilligcentrets IT-café satte 9. oktober fokus på alle de ældre medborgere, der endnu ikke er kommet i gang ved taststueret ved at medvirke i den nationale Seniorsurf dag.

Læs pressemeddelelse HER.

 

 

 

 

 

 

Den grimme ælling eller den onde stedmor

Familierådgivningen i frivilligcentret holdt tirsdag 24. september åbent Cafémøde med børnesygeplejerske og terapeut Jenna Christensen, der med udgangspunkt i egne oplevelser som bonusmor fortalte, hvad der sker, når kernefamiliens fællesskab erstattes af den sammenbragte families måder at fungere på.

 

Kulturnatten i frivilligcentret

Kulturnat 2013 logoFrivilligcentret markerese Kulturnatten 2013 med teater og musik. Brødeskov Teater viste to små forestillinger. Først  tre digte af Benny Andersen.Derefter ”Den afdøde” skrevet af den franske forfatter René de Obaldia. 

Kl. 19.30-22.30 løftedes sløret for, hvad der sker, når lokale sangskrivere matches med sociale foreninger. Projektet Engagement på noder - lyden af en forening er et anderledes musikprojekt med noget på hjerte.

Lokale sangskrivere har i et samarbejdsprojekt med sociale foreninger, frivilligcentret og Klaverfabrikken skrevet sange på baggrund af foreningernes engagement. Sangskriverne præsenterede deres sange ved en ”snigpremiere” i anledning af Kulturnatten. De fortalte om samarbejdet og den kunstneriske proces – og ikke mindst gave foreningernes feedback på sangene. Det endelige resultat kan opleves ved en koncert på den nationale frivillighedsdag, Frivillig Fredag, den 27. september på Biblioteket.

Medvirkende: Amnesty International, Ventilen, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Røde Kors, Gigtforeningen, SIND Nordsjælland, Hillerød/Allerød, Depressionsforeningen, Dansk Blindesamfund, Landsforeningen Autisme, en række lokale sangskrivere, Klaverfabrikken og Frivilligcenter Hillerød.

Se pressemeddelelse HER.

 

Etablering af fædregruppe

Har du som mand og far oplevet at det nogle gange er svært for din partner at lytte til hvad du siger - og omvendt? Har du brug for et rum, hvor du kan drøfte dine udfordringer i hverdagslivet, er en selvhjælpsgruppe måske noget for dig. Klaus Ammitzbøll og Chris Jørgensen er tovholdere. Frederiksborg Amts Avis bragte en forkortet udgave af denne artikel om gruppen. Hvis du er intersseret, kontakt: Eva Christensen: selvhjaelp@frivilligcenter-hillerod.dk

 

Fri-hjul fyldte fem

Fri-hjul 5årsdag35 smilende cyklister fejrede Fri-hjuls fem års fødselsdag 29 august 2013. Den 20 km lange cykeltur gik gennem Gribskov og sluttede på Rendelæggerbakken, hvor der var reserveret borde til kaffe og lagkage på Café Havehuset, og hvor der var skrevet en sang til lejligheden. (Fri-hjul blev kun fem år, selv om sangen siger noget andet.)


Læs mere om Fri-hjul HER.

 

 

 

Borger i det digitale Hillerød

digit-borgerOnsdag 28.august  havde it-cafeen i Frivilligcenter Hillerød og Ældremobiliseringen inviteret til informationsmøde om det digitale Danmark. Repræsentanter for Frivilligcenter Hillerød, Ældremobiliseringen og Hillerød Kommunes Borgerservice fortalte om blandt andet NemID, netbanker, SKAT, borger.dk og sundhed.dk, og hvordan man bruger disse tilbud.

It-caféens frivillige afsluttede dagen med at introducere it-cafeens tilbud og om hvordan man kan få hjælp til at komme i gang ved - eller blive klogere på brugen af en computer.

Baggrunden for mødet var, at al kommunikation mellem borgere og det offentlige skal foregå digitalt ved udgangen af 2015. Målet er, at 80 procent af borgerne skal kunne bruge de digitale selvbetjeningsløsninger. It-caféen i Frivilligcenter Hillerød arbejder for at forberede medborgere på at håndtere det digitaliserede samfund.

 

 

Samarbejde om nye veje 2012

InspiratrionsseminarRelationer og gensidigt kendskab er afgørende for at nedbryde fordomme, etablere tillid, udvikle nye muligheder og få det frivillige-kommunale samarbejde til at blomstre. Sådan lyder en af konklusionerne fra inspirationsseminaret, som Frivilligcenter Hillerød og Hillerød Kommune arrangerede den 15. november for at sætte fokus på de muligheder og udfordringer, der kan være i at udvikle mere samarbejde mellem kommune og frivillige.

Formålet med seminaret var, at frivillige, foreninger og ansatte i kommunen kunne blive inspireret til at samarbejde, lære af andres erfaringer og ikke mindst at lære hinanden lidt at kende.

Cirka 90 politikere, frivillige, borgere og kommunalt ansatte deltog i inspirationsseminaret, der blandt andet bød på indlæg om, hvordan samarbejdet kan styrkes og udvikles. Hovedpointerne er samlet i et referat fra mødet. Brobygger Helle Hygums oplæg 'Når kommuner og frivillige organisationer samarbejder' blev vist på slides.

 

Lyrikcafe på Kulturnatten 2011

Borgercaféen blev på Kulturnatten 23. september omdannet til lyrikcafé med scene på gulvet, grønne duge, perler og ståltråd, garn, stearinlys og efterårsfarver. Foreningsfolk, forfattere og musikere bidrog til at gøre Kulturnatten til en aften med engagement, fortællinger og fællesskab på tværs af udtryksformer og fællesskaber i Hillerød.

 

Frivillig Fredag 2011

psykitradag 11Frivillig Fredag 30. september havde fokus på frivillighed og psykisk sårbarhed.
Spørgsmålet ”Hvordan kan man gøre en forskel for mennesker i Hillerød, der er psykisk sårbare eller syge”  blev besvaret af otte frivillige foreninger sammen med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, borgmester Kirsten Jensen og en række af Hillerøds frivillige. Forbipasserende kom i dialog med oplægsholdere og foreninger på en varm efterårsdag på Torvet i Hillerød.

Derudover mødtes 25 frivillige sociale foreninger med kommunalt ansatte i rådhusets kantine til et uformelt netværksmøde over en lækker kop kaffe for at skabe kendskab og kontakt til de mange frivillige foreninger.

Anledningen til arrangementerne var frivillighedsåret 2011.

 

Politikere i praktik 2011

Røde Kors, HGI Damefodbold, Nordsjællands Svæveflyveklub, Klaverfabrikken, Bisiddergruppen Nordsjælland, Økonomisk Råd & Vejledning, Advokatvagten og Dykkerklubben Søhesten havde i forbindelse med Frivillig Fredag-praktikken besøg af ni politikere fra kommunalbestyrelsen i Hillerød. Foreningerne havde selv besluttet, hvordan praktikopholdene skulle tilrettelægges, og hvilke sider af deres foreninger, de ønskede at fremhæve og engagere politikerne i.

FrivilligBørsen 2018
Foreningsvejviser
Trivselsgrupper
Kom med
Kalender
Find Et Frivilligjob Job