Danmark spiser sammen

- når måltider styrker fællesskaber og skaber nye venskaber

danmark spiser sammenFrivilligcenter Hillerød ønsker at sætte fokus på, at kampen mod ensomhed er en folkesag. Derfor vil vi gerne støtte op om Folkebevægelsen mod Ensomheds landsdækkende begivenhed ’Danmark Spiser Sammen’, som løber af stablen første gang i uge 17 (25. . 30. april).

Mennesker skal bringes sammen

Kernen er, at måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, som bringer mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Målet er, at vi alle skal blive bedre til at invitere andre indenfor – men også til selv at sige ja tak til invitationer til at deltage i nye fællesskaber.

Aktiviteter – Hvordan kan du deltage/bidrage?

Vi skal spise sammen med mennesker, vi ikke normalt mødes med, for gennem måltidet skaber vi gode fællesskaber. Du kan være med på flere måder. Som privatperson(er), virksomhed, organisation, forening, skole m.m. kan du/I invitere mennesker, som du/I ikke normalt mødes med til spisning, f.eks. fodboldklubben, naboen, forældregruppen eller andre i lokalmiljøet.

I Frivilligcenter Hillerød holder vi selv en fællesspisning med en forening, som vi endnu ikke kender så godt for at styrke dette nye fællesskab.

Du kan også deltage i et af de mange små og store fællesspisningsarrangementer, som arrangeres rundt omkring i landet og lokalt i Hillerød. Flere af vores medlemsforeninger er allerede i gang med at planlægge hyggelige fællesspisningsarrangementer.

Mad-stafet

Uge 17 er ikke en enkeltstående begivenhed, men en igangsættende event som skal brede ideen om måltidsfællesskabet længere ud. Invitér, fotografér borddækningen eller arrangementet og send stafetten videre til en ven med udfordringen om, at I sammen inviterer næste gang.

Mere info

Se danmarkspisersammen.dk for mere information om, hvor du kan deltage og hvordan du selv kan invitere. Kontakt projektmedarbejder Matilde Agner Pedersen, map@frivilligcenter-hillerod.dk, hvis du ønsker mere info.

Vi håber, at mange vil være med til at invitere til fællesspisning, og at rigtig mange har mod på at træde ind i nye fællesskaber!

FrivilligBørsen 2018
Foreningsvejviser
Trivselsgrupper
Kom med
Kalender
Find Et Frivilligjob Job