Til dig, der vil være frivillig peer-støtte

Som frivillig peer-støtte i Frivilligcenter Hillerød introducerer og opsøger du lokale fællesskaber og foreninger sammen med mennesker, der selv har svært ved at komme i gang. Konkret kan det være at gå en tur, fodbold, styrketræning, yoga eller hvad du brænder for.

Har du erfaring med at komme igennem en krise i livet eller tackle psykiske sårbarheder? Har du oplevet at motion og fællesskab styrker din trivsel og livskvalitet? Og har du lyst til at bruge disse erfaringer som peer-støtte for andre, til selv at indgå i eller engagere andre i aktiviteter med motion som omdrejningspunkt? Du kan bruge din egen personlige historie som brobygger til foreningslivet. 

1. Frivillig peer-støtte for en peer-støtte deltager
Som peer for et andet menneske tilbyder du følgeskab til en motionsaktivitet eller en gåtur. Du vælger sammen med din peer-støtte deltager, hvilken aktivitet I skal gå til. Det kan være alt fra at gå en tur til fodbold, fitness eller anden aktivitet.

  • Du er selv er kommet så meget videre efter din psykiske krise, at du kan bruge dine personlige erfaringer positivt.
  • Du har engagement og lyst til at hjælpe et andet menneske videre efter en psykisk krise.
  • Du vil bruge 1 time eller mere om ugen sammen med et andet menneske.

UdiLivet web2. Frivillig peer som ansvarlig for en motions-aktivitet
Som frivillig peer kan du være instruktør på et motionstilbud. Du bestemmer selv, hvilken aktivitet du gerne vil være instruktør for. Det kan være fodbold, styrketræning eller noget helt tredje alt efter, hvad du har interesse i og lyst til at stå for.

  • Du er selv kommet så meget videre efter din psykiske krise, at du kan bruge dine personlige erfaringer positivt ved at være instruktør på et motionstilbud.
  • Du er stabil og kan overholde tavshedspligt
  • Du har tid og lyst til at være instruktør for et motionstilbud 1 gang om ugen for mennesker med psykiske sårbarheder.

3. Frivillig peer-brobygger til foreninger
Som frivillig peer-brobygger fortæller du ud fra dine erfaringer med psykiske udfordringer og sårbarheder. Du bygger bro til foreningslivet ved at være peer, holde oplæg og nedbryde tabuer omkring psykiske kriser og sårbarheder.

  • Du er selv kommet så meget videre efter din psykiske krise, at du kan bruge dine personlige erfaringer positivt.
  • Du har lyst til at dele din egen personlige historie i et større forum
  • Du har lyst til at være oplægsholder og formidle din viden
Hjælp lokalt
Foreningsvejviser
Trivselsgrupper
Kom med
Kalender
Youtube