Trivselsgrupper og selvhjælp

 Når man sidder alene, er tankerne kaos 

 

Børnehænder til selvhkælp

Selvhjælp er efterhånden en velkendt metode i Danmark, og en række danske og internationale undersøgelser viser, at deltagelse i selvhjælpsgrupper virker. Deltagerne opdager, at de ikke er alene i verden med deres problemer, og de oplever, at de selv kan gøre noget for at forbedre deres liv – sammen med andre.

I Frivilligcenter Hillerød arbejder vi p.t. primært med selvhjælp i form af trivselsgrupper - fortrinsvis for børn og unge.

Formålet er at hjælpe børn, unge og voksne i udsatte livssituationer, for eksempel sorg, sygdom og skilsmisse, med at genfinde livsmod og glæde.

Vi har erfaring for, at mødet med ligesindede i trivselsgrupper skaber grobund for udviklende samtaler og ny handlekraft.

Se mere om trivselsgrupper for børn og unge her eller download vores folder

Hvem står bag trivselsgrupperne?

Bag trivselsgrupperne i Frivilligcenter Hillerød står en gruppe engagerede og kompetente frivillige, der støtter grupperne gennem forløbet og skaber rammer for, at alle kan komme til orde.

Som gruppeleder for en trivselsgruppe har de frivillige som minimum gennemgået et tredages kursus i gruppeledelse, og alle modtager løbende supervision.

Frivilliggruppen koordineres af Eva Christensen, der er uddannet psykolog. Hun kan kontaktes på selvhjaelp@frivilligcenter-hillerod.dk eller træffes tirsdag og torsdag mellem kl. 9-15 efter aftale.

 

 

Hjælp lokalt
Foreningsvejviser
Trivselsgrupper
Kom med
Kalender
Youtube