Trivselsgrupper for børn og unge

I Trivselsgrupperne for børn og unge i frivilligcentret tilbyder vi gruppeforløb med fællesskab, støtte, hjerterum og frirum for børn og unge.
Trivselsgrupper for børn og unge (8-15 år) i svære livssituationer

Trivselsgruppernes formål er at give børn og unge mulighed for at sætte ord på deres situation i et fællesskab med andre i samme situation. Grupperne ledes af voksne frivillige, der har kendskab til og erfaring med at arbejde med børn og unge i grupper. Vi tilbyder gruppeforløb med følgende temaer:

 • Børn i skilsmissefamilier
 • Børn i sorg
 • Børn med søskende, der har særlige behov
 • Børn med kronisk syge forældre

Vi starter nye grupper løbende, så snart der er børn/unge nok til at danne en gruppe. Forældre kan altid henvende sig for at høre nærmere og skrive deres børn på venteliste til en gruppe. Læs evt. mere i vores folder.

Gruppeforløb for unge (16-25 år), der oplever ensomhed: "En-som mig"

"En-som mig" er et gruppeforløb for dig, der oplever ensomhed og ønsker at bearbejde ensomheden sammen med andre i samme situation ved at dele tanker, erfaringer og oplevelser med hinanden. Gruppen ledes af to frivillge gruppeledere, der har erfaring med selvhjælpsarbejde og gruppeforløb. 

 • HVOR? Vi mødes i Frivilligcenter Hillerød, Fredensvej 12C, 3400 Hillerød, hvor vi har et hyggeligt lokale.
 • HVORNÅR? Vi starter den 20. februar kl. 17-19. Derefter mødes gruppen én gang ugentlig i to timer.
 • HVORDAN? Du tilmelder dig ved at skrive til selvhjaelp@frivilligcenter-hillerod.dk. Derefter vil du blive inviteret til en forsamtale.

Læs evt. mere på flyeren for gruppen "En-som mig".
Gruppen er startet som del af projektet "Selvhjælpsgrupper mod ensomhed", som du kan læse mere om her.

Indsatsevaluering af Trivselsgrupperne

I 2022 er der gennemført en indsatsevaluering af Trivselsgrupperne for at undersøge og dokumentere, hvilken effekt trivselsgrupperne har for de børn, der deltager i en gruppe. Evalueringen er udført af konsulent Malene Bolding Andreasen for Frivilligcenter Hillerød, og resultaterne er samlet i rapporten "Ved du, hvad Ane, Bine og Calle kan?"

Du kan også læse mere om trivselsgruppernes arbejde i Hillerød Postens artikel fra d. 6.1.2021: Her er utroligt meget omsorg

Hjælp til selvhjælp

I Frivilligcenter Hillerød arbejdes der efter princippet om selvhjælp, der først og fremmest handler om at skabe indsigt og trivsel ved egen hjælp og derved finde frem til de iboende ressourcer hos barnet/den unge og familien. Der er ikke tale om behandling eller terapi, men om hjælp til selvhjælp, hvor man spejler og udvikler sig i dialog med andre i samme situation.

Kontakt

Trivselsgrupperne koordineres af Eva Christensen, der er uddannet psykolog. Hun kan kontaktes på selvhjaelp@frivilligcenter-hillerod.dk eller træffes tirsdag og torsdag mellem kl. 10-15 efter aftale.

Vil du være trivselsgruppeleder?

Hvis du har lyst til at engagere dig i børn og unges trivsel i Hillerød, så er du måske vores nye gruppeleder i trivselsgrupper for børn eller unge.

Som (kommende) gruppeleder forventer vi at du:

 • er åben, imødekommende og empatisk
 • har lyst til at engagere dig i og gøre en forskel for børn og unge
 • er lyttende, rummelig og psykisk robust
 • kan afsætte to timer hver anden uge i otte uger (når du er involveret i at lede en trivselsgruppe) samt lidt forberedelsestid
 • deltager i vores tre-dages kursus for gruppeledere og i supervisionsmøder hver sjette uge
 • overholder tavshedspligten og at du accepterer, at vi indhenter børneattest

Kontakt os på tlf. 2750 8037 eller selvhjaelp@frivilligcenter-hillerod.dk, hvis du er interesseret i at blive frivillig gruppeleder. Derefter inviterer vi dig til en samtale med vores børne- og ungekoordinator, Eva Christensen, for at afstemme forventninger til dig og fortælle om, hvad du kan forvente af os, hvis du engagerer dig som gruppeleder.