Trivselsgrupper for skilsmisseforældre

I Frivilligcenter Hillerød tilbyder vi trivselsgrupper for forældre i skilsmisse. Gruppen henvender sig til fædre og mødre, der står midt i - eller lige har gennemgået en skilsmisse.

Formålet med gruppen er at give mulighed for fordybelse i det delte forældreskab, der opstår efter en skilsmisse. I trivselsgruppen kan du hente inspiration og støtte til at håndtere den nye livssituation som eneforælder, der skal samarbejde med din eks-partner om jeres fælles børn.

Læs mere i folderen: Trivselsgrupper for forældre i skilsmisse

En trivselsgruppe for forældre i skilsmisse mødes 7 gange. 2 timer hver anden uge over 12 uger og som afslutning et lørdagsmøde. Inden gruppestart skal du deltage i en samtale, hvor vi afstemmer forventninger til deltagelse i gruppen.

Vil du vide mere, kan du kontakte Eva Christensen, koordinator for trivselsgrupperne. Hun træffes bedst tirsdag og torsdag mellem kl. 9–15.

Se også:

Et nyt frirum til skilsmisseforældre

Malene og Anders, der begge deltager i en ny trivselsgruppe for skilsmisseforældre i Frivilligcenter Hillerød, fortæller om, hvorfor gruppen har været en stor succes for dem.

Vejen ind i trivselsgruppen

Vi har begge børn i en trivselsgruppe, som har til huse i Hillerød Frivilligcenter. Det var tilfældigt, at vi opdagede et opslag om, at man ville lave en gruppe for forældre. Vi er tilfældigvis de eneste i gruppen, som også har børn hernede. Nogle af de andre har også børn i trivselsgrupper, men så er det igennem skolerne.

Vi synes begge to, at der er mange tilbud til vores børn. Institutioner og skoler er meget opmærksomme på, hvordan vores børn har det og passer på dem. Men vi havde ikke før mødt et tilbud til os selv og gik ind i det med stor nysgerrighed uden helt at vide, hvad vi skulle forvente. Man mødes otte gange med 14 dages mellemrum. Nu er vi utroligt glade for gruppen, det føles som at have vundet den store gevinst i lotteriet.

Et frirum

Fra at have en oplevelse af, at ingen nok ville kunne forstå, hvad det er for nogle problemer og følelser, vi går og har, så oplever man at blive forstået på en meget dyb og komplet måde. Man møder inspiration og omsorg fra de andre. Der er dem, man kan spejle sig i, og dem man kan bruge til at sparre med omkring sine problemer. Formen på gruppen er sådan, at vi hver gang fortæller om, hvordan vi har det lige nu. Når man så er færdig med sin historie, kan man bede de andre om sparring. Der er professionelle tovholdere med i gruppen, som forbereder temaer og øvelser til hver gang, men vi oplever, at samtalerne med de andre deltagere er så gode, at vi ofte ikke prioriterer det planlagte højest. Vi styrer selv, hvad vi helst vil. Tovholderen er mere ligesom mor for bordenden af middagsbordet, som kan stoppe os, hvis vi begynder at analysere hinanden. For det her er vores frirum, hvor vi må tale om det, som vi synes, vi har brug for lige nu og her.

God plads til at udvikle sig

Om man for nyligt eller år siden har været igennem et brud, om bruddet har medført praktiske eller følelsesmæssige uløste tilstande, så er der her plads til, at man kan fortælle om det. Ens egne og de andres fortællinger gør, at man begynder at se sin egen historie på en ny måde. Det kan f.eks. være, at når man begynder at sætte ord på sin historie, så begynder man at kunne se den udefra, og kan høre hvad der er rigtigt og forkert. Eller det kan være, at man synes man har haft et helt forfærdeligt brud, men når man så hører de andres historie, så har man objektivt udefra fået løst skilsmisseopgaven ganske godt. Men så viser det sig, at der er nogle følelser tilknyttet oplevelsen, som man ikke kan adskille og få styr på. Det, at man ikke er alene om oplevelsen, føles rigtigt godt.

Vi hjælper hinanden

Alle oplever, at de har styr på flere ting, end de troede om sig selv, da de startede i gruppen. Det føles meget trygt, at de andre er i samme båd. Man griner og græder sammen. Det har ingen betydning om man er mand eller kvinde, det vi er fælles om, er de samme ting. Man snakker om sig selv, og fordi man bliver forstået og kun mødes engang imellem om en oplevelse man har tilfælles, så når det aldrig at føles udkrængende og for meget gravende rundt i de samme problemer. Selvom vi er meget forskellige med forskellige historier, oplever vi at kunne hjælpe hinanden. Der er dilemmaer, som vi alle har til fælles f.eks. hvordan skiller man økonomien, hvordan forholder man sig til at ens eks får en ny kæreste, at man måske skal opgive noget af sin forældrerolle, følelser af sorg og savn osv., og der kan vi hjælpe hinanden.

Det har været en overraskende stor glæde, at man kan se, at de andre udvikler sig meget i løbet af forløbet. For egentlig startede vi mest for vores egen skyld, fordi vi tænkte, at det ikke kunne skade at prøve. Når vi går herfra nu, så er det hver gang med en følelse af lettelse og at nogle nye tanker begynder at falde på plads. Vi oplever en nærhed til hinanden, og har ligefrem startet en facebookgruppe, så vi kan holde kontakten efterfølgende og mødes.

 

 

 

FrivilligBørsen 2018
Foreningsvejviser
Trivselsgrupper
Kom med
Kalender
Find Et Frivilligjob Job