COVID-19: Information og retningslinjer

Frivilligcentret er fortsat åbent - men med nye retningslinjer!

OPDATERING 26-10-2020: Som I med garanti allerede er bekendt med, præsenterede statsministeren i fredag den 23. oktober en række nye restriktioner til håndtering af smittespredning. I Frivilligcenter Hillerød hæfter vi os dog ved, at der denne gang heldigvis ikke er tale om en nedlukning af foreningslivet.

Skærpet forsamlingsforbud
Fra mandag den 26. oktober er det forbudt at samles flere end 10 personer - ved såvel planlagte som spontane forsamlinger. Det skærpede forsamlingsforbud gælder i første omgang fire uger.

Alle aktiviteter, som afholdes i Frivilligcenter Hillerød, kan således fortsætte under hensyntagen til det skærpede forsamlingsforbud på 10 personer i et lokale. Dog tilstræbes det at holde foreningslivet åbent for børn og unge op til 21 år, hvor man stadig må samles op til 50 personer. Der er også særlige regler ift. sociale tilbud for særligt sårbare målgrupper, som efter aftale kan få dispensation til at mødes flere. 

Hvis I har udfordringer med eller spørgsmål til forsamlingsforbuddet, og hvad det betyder for jeres aktiviteter i frivilligcentret, så kontakt os endelig.

Krav om mundbind
Fra torsdag den 29. oktober og frem til 2. januar er der krav om at bære mundbind eller visir på alle indendørs offentlige steder – det gælder også i Frivilligcenter Hillerød. Når man ankommer og forlader frivilligcenteret, skal man således bære mundbind på alle fællesarealer. Man skal dog ikke have mundbind på, når man sidder ned, eller hvis det ”ikke kan bæres grundet aktivitetens natur" (f.eks. ved gymnastik og yoga).

I Frivilligcenter Hillerød har vi besluttet, at mundbind skal være gratis for kontanthjælpsmodtagere, borgere på integrationsydelse og andre der henvender sig om hjælp/støtte eller for at deltage i en aktivitet og ikke har fået et mundbind med. Vi afviser altså ingen ved døren pga. manglende mundbind.

Ved brug af frivilligcenterets lokaler og køkken
I frivilligcentret er vi særligt udfordret ift. plads og brug af køkkenfaciliteter. Vi har derfor besluttet at lukke for brug af køkkenet frem til den 23.11., hvor vi håber at kunne åbne op for almindelig brug igen. Det betyder, at alt forplejning (drikke og mad) samt service skal medbringes hjemmefra i perioden.

Vi beklager den ulejlighed, de skærpede retningslinjer betyder for jer og vores virke. Men vi håber, at alle har forståelse for nødvendigheden heraf, så vi kan passe godt på os selv og hinanden mens vi afventer, at vi får bugt med Corona - og vi igen kan vende tilbage til en hverdag med håndtryk, kram, fysisk samvær og nærhed igen. Desværre skal vi nok ruste os med tålmodighed en rum tid endnu.

Gældende retningslinjer for brug af lokaler og faciliteter

For at vi kan passe på hinanden - og samtidig overholde de gældende regler og anbefalinger fra myndighederne har vi lavet nogle retningslinjer, som vi beder alle, der kommer i huset, om at følge:

Klik her for at læse de gældende retningslinjer

Frivilligcenter Hillerød sørger for at:

  • stille håndsprit og sprit i sprayflasker til overfladebehandling til rådighed i alle lokaler
  • levere synlig information om retningslinjerne i alle lokaler

Brugere af lokalerne bedes sørge for at:

  • rengøre og afspritte kontaktflader i lokalet og evt. køkkenet før og efter brug
  • vaske/afspritte hænder ved ankomst og med jævne mellemrum
  • spritte toiletbræt, vandhane, vask af før og efter brug
  • holde min. 1 meters afstand mellem mødedeltagerne, undgå berøring og hilse ved at vinke
  • følge de retningslinjer, der er hængt op i lokalerne
  • respektere det tidsrum, lokalet er booket i. Aftal, hvem der kommer tidligt for at forhindre, at der er for mange i lokalerne på én gang. Frivilligcentret prøver at lægge 15 min. mellem hver booking
Vejledning til at håndtere en positiv Corona-test i regi af Frivilligcenter Hillerød

Vi har udarbejdet en Corona-vejledning til, hvad vi gør, hvis nogen, der kommer i Frivilligcentret, bliver konstateret smittet med corona-virus. Vejledningen er baseret på de retningslinjer, der kommer fra Sundhedsstyrelsen. Udgangspunktet er, at man selv står for egen smittesporing, men det kan ske, at man selv (eller et barn) fx har deltaget i et møde eller en gruppe i huset, og ikke kender de andre personligt i gruppen. Så er vi naturligvis behjælpelige med smittesporing.

Klik her for at læse vejledningen

For mere information ifm. COVID-19

Hvis du har symptomer på sygdom eller har været i kontakt med en, der er bekræftet smittet med COVID-19, skal du ikke komme i frivilligcentret.

Følg Sundhedsstyrelsens retningslinjer for, hvornår du har været i smittefare og evt. selv skal testes for COVID-19. Du finder retningslinjerne her. Du kan også læse mere om forebyggelse og behandling af corona og COVID-19 her.

Er du i tvivl, har du spørgsmål om brugen af lokalerne, eller har du spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores håndtering af risikoen for corona-smitte, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 2750 8037 eller på: epost@frivilligcenter-hillerod.dk

Hjælp lokalt
Foreningsvejviser
Trivselsgrupper
Kom med
Kalender
Youtube