Sådan kan du hjælpe

Ukraine border

Bliv en del af Røde Kors Parat
Hvis du ønsker at hjælpe, kan du registrere dig hos Røde Kors Parat og blive henvist til konkrete opgaver, når der bliver brug for din hjælp. Du registrerer dig via en formular på Røde Kors' hjemmeside. Du skal være minimum 18 år. Læs mere her.

Bliv frivillig i Børns Vilkår
Børns Vilkår har brug for rådgivere, som kan hjælpe med at besvare henvendelser fra ukrainske forældre og deres børn, der søger hjælp og støtte. De søger rådgivere, der har en børnefaglig baggrund af den ene eller den anden art - ikke tolke. Læs mere her.

Bliv frivillig i lokale foreninger
Du kan gøre en forskel lokalt ved at melde dig som frivillig hos lokale foreninger og grupper, der arbejder med indsatser, som gør en forskel for andre - herunder også for flygtninge.
Kontakt gerne os i Frivilligcenter Hillerød, som kan hjælpe dig med at få kontakt en forening, der mangler netop din hjælp. Find kontaktinfo her.

Doner genbrugsting til flygtninge fra Ukraine i Hillerød Kommune

  • LUMI Genbrug indretter lejligheder til ukrainske flygtninge i Hillerød.
    Lige nu efterspørger de særligt møbler, porcelæn og køkkengrej. Kontakt bptoft@gmail.com eller tlf. 2927 5412.
  • Røde Kors Hillerød har oprettet Genbrugscentral Ålholm på Hillerød Vest Skolen Ålholm, Teglværksvej 19, 3400 Hillerød, hvor de modtager og udlverer genbrugsting til flygtninge fra Ukraine i Hillerød Kommune. Klik for at se et kort, der viser vej.

Tilbyd hjælp gennem Dansk-Ukrainsk Selskab
Dansk Ukrainsk Selskab er i tæt kontakt med ukrainere, som allerede bor i Danmark. Du kan tilbyde din hjælp til ukrainere gennem foreningen ved at skrive til danukr@newmail.dk.

Læs mere om Dansk-Ukrainsk Selskab på deres hjemmeside.

Tilbyd privat indkvartering
Det vides endnu ikke, hvor mange flygtninge Hillerød Kommune skal modtage, og hvornår de kommer. Hvis du har mulighed for at tilbyde privat indkvartering til flygtninge, hører Hillerød Kommune gerne fra dig. Du binder dig ikke til noget, men tilkendegiver blot din interesse. Hvis det bliver aktuelt at tale videre om din bolig, bliver du kontaktet. Læs mere og udfyld formularen her.