Velbesøgt medlemsmøde og generalforsamling

GFmedlemsmoede2019 12 BestyrelsenMed 70 deltagere - og i alt 35 stemmeberettigede medlemsforeninger og -grupper repræsenteret - var rammerne i Kedelhuset fyldt (næsten) til bristepunktet ved frivilligcentrets medlemsmøde og generalforsamling 2019, som blev holdt torsdag d. 21. marts. 

Ved samme lejlighed blev Frivilligcenter Hillerøds årsskrift 2018 præsenteret - klik her for at læse det

Medlemsmøde
På medlemsmødet talte Esben Danielsen, tidligere del af ledelsen i Roskilde Festivalen og spillestedet Gimle i Roskilde, med indsigt, humor og mange små personlige anekdoter om, hvordan man kan motivere til deltagelse og frivilligt engagement og om, hvordan vi alle kan gøre mere for at åbne fællesskaberne for flere.

”Jo stærkere fællesskab, I har, jo mere lukket virker det for dem, der ikke er med”, sagde Esben Danielsen blandt andet og sammenlignede det at komme ind i et nyt fællesskab med at holde jul med nogen, man ikke har holdt jul med før; Man kender ikke traditionerne og skikkene.

Esben påpegede, at netop derfor spiller værtskab, den gode modtagelse og introduktion af nye en vigtig rolle – ligesom når man har gæster i eget hjem – hvis vi skal blive bedre til at få flere med i fællesskabet.

Generalforsamling
I bestyrelsens beretning for 2018 kunne bestyrelsesformand Peter Andersen blandt andet berette om om nogle af de mange aktiviteter og samarbejder, som frivilligcenteret har været involveret i og som bidrager til at synliggøre, understøtte eller udvikle de lokale foreningsfællesskaber.

”Der bliver gjort en solid indsats for at trække nye ind i de sociale fællesskaber – og det er der også god grund til”, understregede Peter blandt andet og fortsatte: ”Undersøgelser viser af mere end 1/5 af alle voksne ikke oplever at være en del af et fællesskab. Der er evidens for, at det er gavnligt for vores mentale sundhed at være en del af et meningsfuldt fællesskab – og med tanke på det stigende antal personer, der rammes af angst, stress og depression, er det jo en vigtig mission, vi er ude i her”.

På valg til bestyrelsen var formand Peter Andersen (Danmarks Naturfredningsforening Hillerød) og Jørgen Nielsen (HSI), der begge stillede op til genvalg og blev valgt med akklamation. For andet år i træk valgte bestyrelsen at udpege Charlotte Holmer Kaufmanas, der er vicedirektør i Karisefonden, til bestyrelsen. Pia Charlotte Olsen blev som repræsentant for Salto valgt til suppleant.

Bestyrelsen består desuden af Hanne Hou (Mødrehjælpens Lokalforening i Hillerød), Lars Elbrandt (Røde Kors Hillerød) og Leyla Lavrsen (Hillerød Kvindekrisecenter).

Generalforsamlingen blev dirigeret af advokat Susanne Quedens.

Klik på billederne for at se dem i en større version.

GFmedlemsmoede2019 1 velkomst GFmedlemsmoede2019 2 EsbenDanielsen GFmedlemsmoede2019 3 Mogens DH GFmedlemsmoede2019 4 Kaerlighedshaeren GFmedlemsmoede2019 5 TinneSimonsen CharlotteKaufmanas GFmedlemsmoede2019 6 Salto GFmedlemsmoede2019 7 Styrk din Krop GFmedlemsmoede2019 8 AeldreSagen GFmedlemsmoede2019 9 HanneHou VibekePagh GFmedlemsmoede2019 10 SusanneQuedens GFmedlemsmoede2019 11 GFmedlemsmoede2019 12 Bestyrelsen

Hjælp lokalt
Foreningsvejviser
Trivselsgrupper
Kom med
Kalender
Youtube