Lokale madfællesskaber
I projektet "Lokale madfællesskaber" har vi fokus på at engagere seniorer (+60 år) i den grønne omstilling ved at skabe lokale fællesskaber med hyggeligt samvær, lækre, grønne måltider og fællesspisning.
Bliv madambassadør
I første omgang søger vi dig, der har lyst til at være madambassadør og bidrage til flere sociale arrangementer i dit område med fokus på sund mad.
For at klæde dig på til opgaven inviteres du til fem spændende workshops sammen med andre kommende madmbassadører.
Hvad du får ud af det?
Ud over at møde nye mennesker og blive en del af et fællesskab, lærer du:
- at lave sund mad til mange
- at bruge de råvarer, der er i sæson og som kan købes fra lokale producenter
- at udvikle nye opskrifter
Resultatet af de fem workshops bliver en flot, ny kogebog, som du og de andre madambassadører bliver medforfattere til
- og som I kan gøre brug af ved efterfølgende madfællesskaber i dit lokalområde.
Deltagelse er gratis og du får stillet materialer og råvarer til rådighed.
Hvad kræver det af dig?
Det kræver, at du har mod på at møde nye mennesker og har lyst til på sigt at blive tovholder for sociale arrangementer med fælles madlavning og spisning. Vi støtter dig i opgaven, så kom og vær med!
Da indsatsen er del af et forskningsprojekt, vil du også skulle besvare et par spørgeskemaer undervejs og give tilladelse til, at oplysningerne må bruges i forskningsøjemed.
Datoer:
- Lørdag d. 4. oktober kl. 10.00-15.00
- Mandag d. 20. oktober kl. 17.00-20.00
- Mandag d. 3. november kl. 17.00-20.00
- Mandag d. 17. november kl. 17.00-20.00
- Den femte workshop er en opfølgningsworkshop, der endnu ikke er planlagt. Dato/tidspunkt aftales med deltagerne.
Sted: Hillerød Vest Skolen Ålholm, Teglværksvej 19, 3400 Hillerød
Yderligere information og tilmelding: Har du spørgsmål eller ønsker du at tilmelde dig, så kontakt Thilde S. Hansen, tsh@frivilligcenter-hillerod.dk eller tlf. 2257 6698.
Om projeket "Lokale madfællesskaber"
I projektet undersøger vi, hvordan socialgastronomiske metoder kan engagere seniorer i den grønne omstilling, bidrage til lokale madfællesskaber og udvikle grønne retter til brug i kommunal og privat madservice for ældre. Projektet lægger vægt på seniorers og frivilliges engagement, sociale drivkræfter og kompetenceløft i opskriftudvikling og normalisering af grønne måltider.
Projektet ledes af Ernæring- og Sundhedsuddannelsen på Københavns Professionshøjskole og er støttet af Novo Nordisk Fonden.
Frivilligcenter Hillerød er lokal tovholder på projektet med fokus på at understøtte udviklingen af lokale madfællesskaber - i samarbejde med Hillerød Kommune. Tånby og Guldborgsund kommuner indgår ligeledes i projektet som lokale tovholdere for deres lokalområder.