Hvorfor blive frivillig?

Gennem frivilligt engagement kan du gøre en positiv forskel for andre og for dit lokalsamfund. Men du vil også selv få gavn af at være frivillig – det er den erfaring mange andre har gjort sig. Du kan komme til at lære noget nyt, udvikle dine kompetencer, udvide dit netværk og ikke mindst opleve fællesskab med andre frivillige. Søger du uddannelse eller job, kan det at have frivilligt arbejde på sit cv fx vise, at du er et engageret menneske, at du holder dine kompetencer ved lige, eller at du har praksiserfaring inden for et bestemt område.

Og ikke mindst er frivilligt engagement en enestående mulighed for positivt samvær og gode oplevelser med andre mennesker.

 


Mød en frivillig

Klik på billederne og læs portrætterne af de frivillige.

camilla fabricius moed frivilligCamilla Fabricius tog i september 2012 initiativ til en lokalafdeling af HSP-foreningen, som hun er formand for. Foreningen henvender sig til særligt sensitive personer og arrangerer blandt andet foredrag, workshops og cafemøder:

 "Jeg har aldrig før været frivillig eller været medlem af en forening, men jeg har aldrig følt mig så værdsat som nu. Desuden møder jeg hele tiden nye mennesker, der har det lige som jeg."

 

 

elsebeth holm moed frivilligElsebeth Holm har fået overskud til at gå ind i bestyrelsesarbejdet i den nordsjællandske afdeling af autismeforeningen, efter hendes datter er startet på gymnasiet:

”Mange, der har noget på hjerte, kan have en tendens til at tale hele tiden. Det er også vigtigt at kunne lytte.”

 

 

 

bent kauffmann moed frivilligBent Kauffmann fra Røde Kors og Grænseforeningen har deltaget i frivilligt arbejde, siden han var 9 år. På Frivillig Fredag modtog han  kommunens frivilligpris 2013:

"Ud over at være hyggeligt og rart betyder det frivillige arbejde, at man får nogle gode bekendtskaber og etablerer netværk."

 

 

 

 

boerge j moed frivilligBørge Jensen, formand for Hillerød Kunstforening gennem 12 år, foretrækker at udstille nulevende kunstnere. Dem kan man diskutere udstillingerne med:

”Jeg vil gerne gøre Hillerød kendt for at gøre noget ved kulturen og ønsker at udvide kendskabet til flere kunstnere. Det er mig en stor fornøjelse at kunne udstille til glæde for Hillerøds borgere.”

 

 

 

ruth n moed frivilligRuth Nielsen, tovholder i Åbent Atelier og cykler derudover hver uge med Frihjul. En gang om måneden dyrker hun slægtsforskning i frivilligcentret.

"Man møder hele tiden nye mennesker, og det betyder meget socialt, at man har mulighed for at være sammen med andre om fælles aktiviteter."

 

 

 

lisbet kragh moed frivilligLisbet Kragh fra Hjernesagen bruger ved siden af sit fuldtidsjob en dag om ugen på Viemosegård lige uden for Hillerød:

"Når de kommer tilbage efter ferien og siger, at de bare har ventet på at vi åbnede igen, så smelter jeg bare."

 

 

 

 ejner moed frivilligEjner Nielsen fra GrønnegadeCenteret modtog på Frivillig Fredag kommunes frivilligpris for 2014:

"Det giver nye input at komme ud blandt andre. Ellers ville vi gå rundt og blive sære".

 

 

 

 

alejandro moed frivilligAlejandro Martinez fra Mexico var blandt andet frivillig i Frivilligcenter Hillerød:

"Jeg regner med at komme til Danmark eller Holland for at tage en mastergrad”.