Nyt initiativ: RepairCafé Hillerød

Har du en gammel håndmixer, der er i stykker, et upålideligt strygejern, en lynlås der driller eller en kjole, hvor sømmen er skredet, og tænker du på at kassere disse ting?

RepairCaféSå tøv en kende. RepairCafé Hillerød kan hjælpe dig. Bag cafeen står en flok handykvinder og -mænd - med symaskine og skruetrækker til at hjælpe med at reparere dine sager.

RepairCafé Hillerød finder sted næste gang lørdag 27. juni kl 12-15 i Frivilligcenter Hillerød, Fredensvej 12c.

RepairCafé er et bæredygtigt udviklingskoncept med grupper i hele Danmark – nu også i Hillerød. En RepairCafé et non-profit initiativ, hvor frivillige ildsjæle mødes og tilbyder lokale medborgere at reparere defekte genstande, som ellers var blevet smidt ud. De giver livet tilbage til din mobiloplader, syr flængen i din skjorte, får din brødrister til at riste igen, eller trækker nye ledninger i din gamle lysekrone. Og al hjælp er gratis!

Gennem foreningen RepairCafé Danmark står cafeen i Hillerød sammen om at ændre smid-ud-køb-nyt-kulturen. På længere sigt vil de påvirke lovgivningen, så ting i højere grad bliver produceret med mulighed for reparation. Cafeen er naturligvis medlem af Right to Repair kampagnen i Europa

RepairCafé Hillerød arbejder efter følgende retningslinjer:

  • Repair Cafe må ikke være konkurrenceforvridende i forhold til det lokale erhvervsliv.
  • Reparationer må ikke ske med henblik på kommercielt brug.
  • Det skal være gratis at få ting repareret (reservedele skal man selv medbringe)
  • Repair Cafés frivillige kan ikke holdes ansvarlige for evt. forværring/skader der er sket under forsøg på reparation.

Læs mere om RepairCafe på https://repaircafedanmark.dk/

Hjælp lokalt
Foreningsvejviser
Trivselsgrupper
Kom med
Kalender
Youtube