Samtalesaloner på Kulturnatten

samtalesalon kultutnat 14Hvilke steder i Hillerød forbinder du med mad, fest, natur, forkælelse eller vinter?

Sådan lød nogle af de spørgsmål  på små kort, der på Kulturnatten 19. september i Frivilligcenter Hillerød skulle indlede en samtale mellem deltagerne i samtalsalonen.

Som udgangspunkt skulle man ikke kende sin samtalepartner, og efter nogle minutter skiftede man til en ny og fik et nyt spørgsmål.

Samtalesalonen blev afviklet i samarbejde med og under ledelse af Andreas Lloyd fra Samfundslaboratoriet Borgerlyst, der vil forny samtalen i Danmark. Til forskel fra en hyggelig aften på en cafe eller til en familiefest kan man komme i snak med de andre  gæster uden at skulle bruge tid på at spørge “Nå, hvad laver du så”.

Deltagerne kastede sig straks  ud i samtalerne ud fra spørgsmålene på kortene. Alle kunne gå direkte til emnerne uden først at skulle spore sig ind på, hvad samtalepartneren hed, eller hvad vedkommende arbejdede med til dagligt.

Ikke alle de over 100 gæster, der besøgte frivilligcentret, deltog i samtalesalonen. Nogle slappede af  med et glas vin eller en kop kaffe oven på oplevelserne og sanseindtrykkene fra de mange aktiviteter og tilbud, der aftenen igennem blev præsenteret i området rundt om frivilligcentret.

På plænen uden for frivilligcentret viste erhvevsskolerne eksempler på kurser inden for bygge- og anlægsbranchen, men kultinariske specialiteter blev langet over disken i boderner.

Indenfor udfordredere skakklubben til et parti skak, men navere i fuld ornat fortalte om deres oplevelser, da de var på valsen.

Endnu en samtalesalon bliver gennemført på Frivillig Fredag 29. september, når praktikanter og værter i Frivillig Fredag-praktikken mødes på Biogen Idec.