Frivillig Fredag 2016

FF16 tagdelEndnu en succesfuld Frivillig Fredag, der er en årlig fejring af det frivillige arrangement, blev i år holdt fredag 30. september i Støberihallen. Her blev de cirka 90 deltagere præsenteret samarbejdsmetoden Tag Del i Hillerød, hvor borgere, foreninger, institutioner og virksomheder via en digital platform hjælper hinanden og finder løsninger på udfordringer. I Hillerød består udfordringerne foreløbigt i at skabe et sted for hjemløse og engagere ensomme ældre i aktiviteter.

Senere uddelte borgmester Dorte Meldgaard årest frivilligpris til Ole Hagman fra SIND og Motion for Sindet..

Ugen før holdtes Kulturnat 23. september, der i frivilligcentret markeredes med videnstapas og drømmetæppe. Biogen holdtsamme dag Care Deeply Volunteer Day, hvor medarbejdere brugte en dag på frivilligt arbejde i lokale foreninger.

På grund af sene udmeldinger om økonomi og afslag på ansøgninger, er frivilligcentret kommet sent i gang med planlægningen. Det betød desværre, at der på grund af for få ressourcer ikke i år blev Frivillig Fredag-praktik for politikere og embedsmænd.

 

 

 


FF16 collage90 tog del i Hillerød til Frivillig Fredag

Omkring 90 repræsenter for frivillige foreninger, kommune og borgere gav på Frivillig Fredag, der blev holdt fredag 30. september i Støberihallen, deres bud på, hvordan man lokalt kan hjælpe hjemløse med at få et mødested i Hillerød, og hvordan sårbare og ensomme ældre kan inddrages i lokale aktiviteter og foreningsliv.

Det skete under ledelse af Simon Holmgaard og Carsten Theede, der er initiativtagere til platformen TagDel.dk, som er en online platform for både foreninger, borgere og kommuner, der har en sag. Simon Holmgaard og Carsten Theede kaldte deres platform en ”casebook”, der i modsætning til Facebook fokuserer på frivillige aktiviteter og ikke på personlige oplevelser, men ellers fungerer på næsten sammme måde, hvor man kan komme med forslag og kommentere disse forslag.

Visionen er at gøre danskerne til de mest de mest samfundsfrivillige og engagerede borgere i verden ved at gøre nyttige handlinger uafhængige af tid og sted. De opfordrede brugerne til at undgå akademiske formuleringer ved at skrive deres indlæg og kommentarer i øjenhøjde

Deltagerne ved arrangementet var placeret i små grupper, og de skulle på kort tid komme med forslag, løsninger og andre input på oplæggene om hjemløse og ensomme ældre, og der kom adskillige forslag til løsninger og kommentarer til udfordringerne.

Alle er velkomne til at besøge platformen. På platformen kan man forholde sig til hinandens udfordringer, sparre, bygge videre og invitere hinanden og på en lettilgængelig måde dele viden, erfaringer og inspiration i en sammenhæng, der har fokus på handling og løsning af udfordringer i fællesskab.

Frivillig Fredag er den nationale frivillighedsdag, der hvert år markeres den sidste fredag i september, og som Frivilligcenter Hillerød er drivkraften bag lokalt. Tidligere har frivilligcentret i sammen med andre institutioner gennemført Social gadekunst, Engagement på noder, samtalesalon og FrivilligBørs i forbindelse med Frivillig Fredag.

 


 Ole Hagman modtog Frivilligprisen 2016

FF16 frivilligpris1Ole Hagman fra SIND og Motion for Sindet modtog på Frivillig Fredag årets frivilligpris ved en reception i Støberihallen. Den blev overrakt af borgmester Dorte Meldgaard, der i sin begrundelse blandt andet sagde:

"Som en af de mange indstillere skriver, så er du en ildsjæl og du fortjener prisen, fordi du har vist stor initiativrigdom og engagement i arbejdet for psykisk sårbare. Du er en af hovedkræfterne bag Sind-huset i Hillerød på Milnersvej, som er stedet, hvor mennesker, der oplever sig som psykisk sårbare eller sindslidende kan møde ligesindede, få hjælp, sparring, støtte og venskaber. Et hus hvor fællesskabet gror og blomstrer over fællesspisninger, udflugter, sommerferieaktiviteter og sågar i den hyggelige have."

Ud over sit engagement i SIND var Ole Hagman med til at etablere Frivilligcenter Hillerød og er aktiv i Foreningen Motion for sindet.

"Det med at være pligtopfyldende, det er også noget, som indstillerne har lagt mærke til, for de beskriver dig som en mand, der har ”begge ben på jorden, og som vil gøre næsten alt for sine medmennesker. Du er pligtopfyldende og er ikke bange for at tage fat, og så er du en fantastisk samarbejdspartner.” Og jeg vil gerne tilføje: At du har humor, så man bliver i godt humør af at være sammen med dig sagde Dorte Meldgaard."

Ole Hagman, der har været med i frivilligt arbejde i mere end 20 år, sagde i sin takketale, at han var rørt, glad og stolt over at have modtaget prisen.

Frivillgprisen blev delt ud for femte år i træk. Den består af en blomsterbuket, en erindringsgave i form af et stykke kunsthåndværk samt et kontant beløb, der hvert år fastsættes af Kultur- og Fritidsudvalget.

Hjælp lokalt
Foreningsvejviser
Trivselsgrupper
Kom med
Kalender
Youtube