Inspirations- og netværksdag for foreninger

Læs om inspirationsdagen for foreninger, se billeder og video fra dagen og find information om oplægsholdere samt slides fra oplæggene.

Vi har de samme udfordringer...

At foreningerne står over for mange af de samme udfordringer blev tydeligt på Hillerøds første tværgående inspirationsdag for foreninger, der løb af Netvaerkstablen lørdag den 25. november 2017 kl. 9:30-15 i FrederiksborgCentret. Det var en inspirerende dag i selskab med mange engagerede foreningsfolk fra både kulturen, idrætten og det sociale område.

Et fællestræk for foreningerne på tværs af områder er, at de samler forskellige mennesker om en fælles sag. Derfor er det det også naturligt, at de har mange af de samme udfordringer. Netop derfor giver det mening at holde en fælles inspirationsdag

Marie Holdt fra Ingerfair stod for dagens første og eneste fælles oplæg om bl.a. de seks frivilligtyper. Hun pegede også lidt provokoerende på en af de udfordringer, som en del foreninger står overfor i dag: ”Til tider fortsætter vi med at gøre ting, som hidtil har fungeret rigtig godt, men som ikke længere giver mening”. Risikoen ved dette er, at udviklingen i foreningerne stagnerer.

Efterfølgende kunne de godt 80 deltagere vælge mellem hele seks oplæg om bl.a. rekruttering af unge frivillige, mangfoldighed i foreningerne og synlighed på sociale medier med bud på gode ideer og løsninger på foreningernes udfordringer.

Derudover fik deltagerne ledjlighed til at mødes og tale sammen på tværs af foreningstyper og ansvarsområder og måske lære af hinanden og styrke deres netværk.

Jørgen Nielsen, der er formand for HSI og en af arrangørerne af inspirationsdagen, evaluerede arrangementet ved dagens afslutning: ”Det er forløbet rigtig godt og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger. Og jeg håber virkelig, at vi kan bevare den kontakt som vi har fået skabt på tværs af de forskellige foreningstyper”.

Inspirationsdagen for foreninger var arrangeret af Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger (HSI), Børne- og Ungdomsorganisationers Samråd (BUS), Kulturlivet og Frivilligcenter Hillerød. Der var givet økonomisk støtte fra Kultur- og Fritidsudvalget, Hillerød Kommune.

Tip! Klik på billederne herunder, for at se dem i en større version.

Oplaeg ingerfair Powerbreak Oplaeg dgi Oplaeg dgi2 Oplaeg SUMH
Oplaeg facebook Oplaeg unge Oplaeg rekruttering Oplaeg disruption Netvaerk2

 

Oplægsholdere og slides:
Marie Holdt, Ingerfair
marie@ingerfair.dk / 5137 4036
www.ingerfair.dk
Hent slides
Lasse F. Petersen, Klub Frivillig: Rekruttering af frivillige
info@lfpconsulting.dk / 2497 5342
www.facebook.com/klubfrivillig
Hent slides
Peter Benett, DGI: Trivsel
peter.benett@dgi.dk / 2497 5342
www.dgi.dk
Hent slides
Karen, SUMH: Vejen til et mere mangfoldigt foreningsliv
karen@sumh.dk / 6167 7689
www.fællesomfritiden.dk
Hent slides
Jakob Lind, Idræt & Sociale Medier: Sociale medier
jakob@livetlykkes.dk / 3025 2310
www.foreningsfif.dk
Hent slides
Martin Topf, URK: Disruption i foreningslivet
martin.topf@urk.dk / 6013 4077
www.urk.dk
Hent slides
Jens Jepsen, Klaverfabrikken: Unge og frivillighedskultur
jepsen@klaverfabrikken.dk / 2991 4590
www.klaverfabrikken.dk